Recent Profile Visitors
901 profile views
BagUnBlunt :3's Achievements
Newbie (1/14)
3
Reputation
-
[Introduction] Cute Princess :)
BagUnBlunt :3 replied to Cute Princess :)'s topic in Introduce yourself
Welcome -
Itnroduction TheIncredibleHulk
BagUnBlunt :3 replied to ThheIncredibleHulk's topic in Introduce yourself
Welcome -
Romanii au dat numele cuprului. Ei l-au numit “aes cyprium” (minereu din Cipru), deoarece, în cele mai vechi timpuri cea mai mare parte a cuprului provenea din Cipru. Cuvântul a fost ulterior modificat în “cuprum”, din care vine denumirea modernă de “cupru”. 2. Egiptenii au folosit simbolul Ankh pentru desemnarea cuprului în sistemul lor de hieroglife. Acesta a reprezentat şi viața veșnică. 3. Potrivit arheologilor, ţevi de cupru pentru transportul apei au fost folosite pentru prima dată în Egiptul Antic, în jurul anului 2750 î.Hr. O bucată dintr-o astfel de ţeavă, luată din templul de lângă piramida Sahure în Abusir, se află în Muzeul de Stat din Berlin. Faptul că aceste conducte de cupru sunt încă prezente și destul de intacte, în ciuda stării dărăpănate a templului, demonstrează durabilitatea cuprului ca material pentru conducte. 4. Aurul pur este atât de moale încât poate fi format cu mâinile, motiv pentru care aliajele de aur pentru bijuterii conțin de fapt un amestec de aur, argint și cupru. În Europa, a fost chiar interzis alierea aurului cu alte metale decât argintul și cuprul, până în secolul al 19-lea. Chiar şi aurul de 24 carate conţine puţin cupru! 5. Statuia Libertății din New York este fabricată din peste 80 de tone de cupru, provenind din minele de cupru Visnes de pe insula Karmoy lângă Stavanger, Norvegia, și a fost creată de către artizani francezi. Cuprul a fost alegerea evidentă: a rezistat drumului lung din Franța până în America și a rezistat la apa sărată a mării la care a fost expusă. Patina naturală verde a Doamnei, o protejează de coroziune din 1886. 6. O maşină de mărime medie, conține în jur de 22,5 kg de cupru. Fără componente electrice și electronice de cupru, nu am mai avea motor inteligent, cutie de viteze sau sisteme extinse de senzori și de infotainment. Sistemele electrice din ce în ce mai complexe din mașinile moderne, necesită şi mai mult curent electric – și mai mult cupru. 7. Una dintre celebrele Manuscrise de la Marea Moartă, găsite în Israel, a fost scrisă pe cupru în loc de pergamentul mai fragil. Acest sul nu conține texte religioase, dar face trimiteri la comori care nu au fost încă găsite. 8. De la castroanele pentru dulceaţă ale bunicilor la caserolele bucătarilor cu stele Michelin ale celor mai mari restaurante, tigăile de cupru sunt de neegalat. De ce? Pentru că cuprul este cel mai bun dintre toate materialele utilizate pentru tigăi dpdv al transferului termic, garantând o temperatură consistentă, constantă și limitând inerția termică. 9. Conductivitatea excelentă al cuprului îl fac extrem de util în medicină. Stratul de cupru pe bisturiul unui chirurg conduce energia electrică şi astfel lama caldă devine auto-cauterizantă. Acest lucru este deosebit de important pentru controlul hemoragiilor în timpul operațiilor și pentru eliminarea ţesutului deteriorat.
-
Cea mai veche referință istorică cunoscută despre oraș datează din anul 1399, fiind menționat în Documentul lui Iuga Vodă, prin care se dă carte de judecată între spătarul Răducanu cu răzeșii satului Brătila, din ținutul Bacăului? În arhivele Vaticanului, pe hărțile Evului Mediu precum și în alte documente latine, Bacăul apare sub numele de Bacovia, sau Ad Bacum. Bacaul este considerat a fi oras al drumului de comert. Denumirea orașului Bacău derivă de la slavul Bâc = Zimbru, bour, taur, ceea ce denotă că pe aceste meleaguri au fost întinse păduri în care trăiau turme de zimbri. Astfel Muzeul „Moldova” din Bacău deține o importantă colecție de documente istorice și vechi manuscrise, precum și un cap de zimbru, un exemplar unic în felul său, găsit lângă Bacău, în satul Solonț. La sfârșitul secolului al XIV-lea, Bacăul era bine închegat ca așezare urbană, una dintre cele mai prospere din întreaga Moldovă, având atribuții militare și comerciale foarte importante.
-
Cainii sunt primele animale domesticite de om, in urma cu aproximativ 12.000 de ani. Nasul fiecarui caine are o amprenta unica, la fel ca degetele noastre. Un caine este la fel de inteligent ca un copil de 2-3 ani.Asta inseamna ca intelege 150-200 de cuvinte, inclusiv semnale si miscari asociate lor. Cainii au un simt al mirosului de 1000 de ori mai puternic decat al omului. Obezitatea este cea mai comuna problema de sanatate printre caini. Cel mai longeviv caine din lume este un Ciobanesc Australian care a trait 29 de ani si cinci luni. Inima unui caine bate de 120 de ori pe minut, aproape dublu fata de inima unui om care bate de 80 de ori pe minut. Studiile spun ca cele mai inteligente rase sunt: Border Collie, Pudelul si Golden Retrieverul, iar Ogarul Afgan se afla din pacate la polul opus . SUA are cea mai mare po[CENSORED]tie de caini din lume, fiind urmata de Franta. Mangaierea unui caine imbunatateste circulatia sangvina si ritmul cardiac al stapanului.
-
Faptul ca pisicile au fost venerate in Egipt este universal cunoscut, dar ele au fost declarate sacre si in Japonia in jurul anului 1000, conform Cats International. Pisicile pot vedea noaptea de 5 ori mai bine decat oamenii - in special daca tinta este in miscare - chiar daca nu pot distinge atat de multe culori ca ochiul uman. O pisica domestica sanatoasa poate atinge viteze de 31 km/h, dar nu poate mentine un astfel de ritm mai mult de 1 minut. Pisicile pot sari de 5 ori lungimea propriului corp. In termeni umani, ar fi echivalentul unei sarituri de lungimea unui bazin. O pisica adulta sanatoasa isi petrece aproximativ 15% din timp intr-un somn adanc, 50% intr-un somn usor si 35% treaza. Acest program este posibil prin abilitatea pisicilor de a deveni alerte la capacitate maxima imediat dupa ce se trezesc. Sectiunile din creierul unei pisici responsabile de intelegerea, filtrarea si gestionarea emotiilor corespund cu cele din creierul uman. O pisica are 244 de oase in corp (spre deosebire de oameni, care au 206). Au 60 de vertebre, iar 20 dintre aceste oase sunt localizate in coada, pentru flexibilitate. Pisicile sunt cel mai active dimineata si seara (rasarit si apus) pentru ca atunci sunt cele mai bune momente de vanat. Pisicile se nasc cu 26 de dinti de lapte, inlocuiti de 30 de dinti permanenti pe masura ce cresc. Majoritatea pisicilor adulte nu au enzima necesara pentru digererea laptelui.
-
#Em i[N]O' started following BagUnBlunt :3
-
xda started following BagUnBlunt :3
-
1. Inimile femeilor bat mai repede decât ale bărbaţilor. 2. Ovarele conţin peste 500.000 de ovule, dar numai aproximativ 400 pot fi fertilizate pentru a da viaţă. 3. Transpiraţia este inodoră. 4. Fără salivă nu putem simţi gustul. 5. Nasul uman poate simţi un trilion de mirosuri diferite. 6. Părul facial creşte mai repede decât în orice altă zonă de pe corp. 7. Organismul uman conţine suficient fier pentru a face un cui de metal de 3 centimetri. 8. Persoanele care au păr excesiv pe corp sunt considerate mai inteligente. 9. Urechile şi nasul continuă să crească pe măsură ce înaintăm în vârstă. 10. Fiecare persoană are o amprentă diferită a limbii.
-
1. Apa acopera aproximativ 71% din suprafata pamantului. Cea mai mare parte a apei de pe glob se gaseste in oceane (97.2%), urmate de ghetari/calote glaciare/etc, apoi subteran si sub forma de vapori. 2. Peste 30% din resursele mondiale de apa sunt localizate in Asia. Pe locurile urmatoare se afla America de Sud si America de Nord. 3. Organismul uman contine pana la 70% apa. Acest procent scade la persoanele obeze, deoarece grasimea si apa sunt incompatibile. 4. Unele dintre organele cele mai bogate in apa ale corpului nostru sunt creierul si rinichii. Aproximativ 80% din creier este apa, iar in cazul rinichilor procentajul creste pana la aproape 85%. 5. Corpul unei meduze este format in proportie de 98% din apa. 6. Doar 1% din apa consumata in casa este destinata consumului personal. 7. Robinetul clasic ofera aproximativ 13,5 litri de apa pe minut. 8. Cantitatea de apa recomandata pentru a fi consumata de un om intr-o zi este de 50 litri. Aceasta cantitate include consumul propriu-zis, prepararea mancarii etc. Insa, pe glob, exista diferente foarte mari ale consumului de apa: americanii consuma de 5 ori mai multa apa decat europenii (500 litri vs. 100 litri), in timp ce in Gambia, locuitorii trebuie sa se multumeasca doar cu 4.5 litri. 9. Stiati ca volumul de apa intr-un bazin/o piscina de dimensiuni medii ar putea satisface cererea de apa, dintr-o casa locuita de patru persoane, pe durata a 45 de zile? 10. Cea mai mare uzina de desalinizare din lume este Jebel Ali Desalination Plan, din Emiratele Arabe Unite.
-
[WINNER Merouane HN] Battle King_of_lion vs Merouane HN
BagUnBlunt :3 replied to King_of_lion's topic in GFX Battles
v1 pentru text si blur. -
What is your favorite primary weapon in CS1.6?
BagUnBlunt :3 replied to Loading's topic in Off Topic
AWP