Jump to content
Facebook Twitter Youtube

Romanian nightclub fire leaves 27 dead, scores injured

REVAN
 Share

Recommended Posts

12193595_908810199209167_280681810320300

Numarul persoanelor care si-au pierdut viata in incendiul din Clubul Colectiv din Capitala a ajuns la 27, majoritatea neavand acte asupra lor, in timp ce raniti sunt peste 162. La nivelul MAI a fost activat codul rosu pentru situatii de urgenta.

AvYp-dnngta6vIKj4pn3eGoSAJi75TDX6Kvlpxss

MOMENTUL când a început COȘMARUL și mărturia înfiorătoare a unui supraviețuitor al incendiului din clubul Colectiv: ”Mă cățăram pe cadavre!” Imagini de la fața locului MAI: 27 de morți și 162 de răniți, la ora 2.30.

incendiu-colectiv-465x390.jpg

Televiziunile de știri au difuzat mărturiile mai multor martori care au reușit să supraviețuiască incendiului. Aceștia au descris scene înfiorătoare. Unul dintre ei a povestit cum a fost nevoit să calce pe cadavrele altor spectatori. Clubul Colectiv găzduia, vineri seară, un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album. Conform martorilor oculari, incendiul a izbucnit de la un foc de artificii care a aprins buretele de pe pereții clubului. Momentul când a izbucnit incendiul a fost fotografiat.

Din cauza faptului că foarte mulți tineri nu aveau buletinul la ei, familiile care își stiu copiii plecați în oraș sunt rugate să sune la numerele de telefon: 021.206.92.91, 021.313.06.05, 021.206.92.83, 021.264.87.04, 021.264.85.25, 021.206.93.75 și 021.312.25.47.

"Nu aveam aer. Ne-am lăsat pe jos. Am un prieten care este ars pe spate, sper să scape. Mirosea a carne arsă. Mă cățăram pe cadavre și încercam să ies afară”, a declarat un participant la concert pentru Romania TV. Un alt martor a descris cum s-a aprins incendiul.

”A fost un foc de artificii și de la scântei a luat foc buretele de pe un stâlp și în 30 de secunde s-a întins peste tot focul. Toți ne-am îmbulzit către ieșire și a fost haos. Au fost cam 500 de spectatori”, a declarat un alt martor pentru Digi 24.

Cel putin 27 de persoane - majoritatea adolescenti - au murit si alte peste 160 au fost ranite in urma unui incendiu care a avut loc, vineri seara, in clubul Colectiv din sectorul 4 al Bucurestiului. Incendiul a izbucnit, potrivit mai multor martori, de la artificii folosite la un concert care avea loc la acel moment. 

"La acest moment s-a finalizat interventia fortelor Ministerului Afacerilor Interne pentru salvarea persoanelor surprinse de incendiului din zona centrala a Capitalei. Zona este securizata de fortele Ministerului Afacerilor Interne pentru a putea permite procurorilor si echipelor de criminalisti sa efectueze cercetarea la fata locului.
Pana la finalizarea tuturor procedurilor in astfel de situatii, continuam sa sprijinim Ministerul Sanatatii in gestionarea acestei crize.
Toate persoanele care necesitau ingrijiri medicale au fost deja transportate cu ambulante si echipaje SMURD la mai multe spitale din Bucuresti. Precizam ca primul apel la 112 a fost inregistrat la ora 22.36, iar primele echipaje medicale de interventie au ajuns la fata locului la 22.43.
La interventie au fost mobilizate toate fortele MAI, iar la Guvern este monitorizata intreaga situatie de catre Comitetul National pentru Situatii de Urgenta care functioneaza 24 de ore din 24.
Vicepremierul Gabriel Oprea a anuntat ca a solicitat sprijinul Ministerului Apararii Nationale pentru utilizarea Spitalului Militar Central daca situatia o impune.

Ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea impreuna cu secretarul de stat Raed Arafat au fost deja la Spitalul de Urgenta Floreasca, la Spitalul Municipal si la Spitalul de Arsi, unde au fost internate 93 de persoane ranite, pentru a se asigura ca exista capacitatea de interventie necesara in astfel de situatii de criza.
Vicepremierul a convocat la sediul Guvernului Romaniei, sambata, 31 octombrie a.c., la ora 7.00, Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta, unde sunt reprezentate toate ministerele si autoritati centrale cu competente in astfel de situatii.
La acest moment, 162 de persoane au fost transportate la urmatoarele spitalele: Spitalul Floreasca, Spitalul de Arsi, Elias, Spitalul Militar, Sf. Pantelimon, Spitalul Judetean Ilfov, Sf. Ioan, Bagdasar, Spitalul Municipal, Spitalul Coltea, Budimex si Spitalul Grigore Alexandrescu.

Din pacate, in urma incendiului 27 de persoane au decedat".

Radu Mihai, salvator: S-au mobilizat greu. 

Reporter: Cat timp a trecut? 
Radu Mihai: Nu stiu, nu pot preconiza, era un moment de criza, o decizie de moment. 
Reporter: Ce ati facut? 
Radu MIhai: Am scos persoane vii, cei morti i-am dat deoparte.
Reporter: Cat de multi erau inauntru? 
Radu Mihai: Cand am intrat ultima data erau aproximativ 20 de persoane moarte. 
Reporter: Dupa ce i-ati scos ce ati facut?
Radu Mihai: Incercam sa ii resuscitam care cum puteam.
Reporter: Era fum inauntru?
Radu MIhai: Nici nu puteai sa vezi.

11026790_1175684452461074_42719475072953

Ao09rTMrS6XItvN19bKyjtVYPMK9-dKJHhLYIl9i

ENGLISH

At least 27 people were killed and nearly two hundred were injured Friday night (October 30) in Bucharest, Romania after a fire was sparked during a concert by a local heavy metal band called GOODBYE TO GRAVITY. The incident occurred at the Colectiv nightclub, housed in a former factory, and only one exit door, during a release party for the group's new album, "Mantras Of War", with an estimated 400 people in attendance. The fire was started when GOODBYE TO GRAVITY's fireworks show went awry, creating panic among the hundreds inside, many of whom scrambled for the exit.

Initial reports suggested that an explosion had occurred at the club located in a basement in downtown Bucharest, but authorities at the scene later said there had only been a fire.

"People were fainting, they were fainting from the smoke. It was total chaos, people were trampling on each other," a witness told Romania's Antena 3 TV. "It was a tragedy that could have been avoided if there had been more organization from the emergency services."

A concert attendee wrote on Facebook that two foam pillars caught fire. "They then set fire to wood inside the building, which burned everything really quickly," he said. "It was made worse by the fact that the only way out was a relatively small door."

Sanda Nicola, a local journalist, told Telegraph: "Some of those being admitted to hospital have burns all over their bodies. Most of the victims were teenagers and students. Paramedics say that many of the people involved were foreigners who did not speak Romanian."

An October 26 posting on the Colectiv Facebook page promised that GOODBYE TO GRAVITY's performance at the venue would include "a customized light show and pyrotechnic effects."

Klaus Iohannis, the president of Romania, wrote on Facebook that he was "shocked and deeply saddened" by the fire. "It is a very sad moment for all of us, for our nation and for me personally," he wrote. "At this painful time, I express my full compassion and solidarity with the families of those affected by this tragedy."

GOODBYE TO GRAVITY started as an unexpected mixture of former members from the heavy metal band THUNDERSTORM (which in their 10-plus years of activity opened for such heavyweights such as JUDAS PRIEST, MANOWAR, HELLOWEEN, RAGE and EVERGREY) and the winner of the 2008 national TV show "Megastar" (Romanian "American Idol" equivalent).

.................................................................................
  • I love it 14

100% adevarat,cea ce au facut ei acolo nu se putea numi prostie sau necunoastere,atata timp cat imbraci stalpii de sustinere ai cladirii in burete iar buretele la randul lui contine o substanta inflamabila iar apoi folosesti artificii langa el deja este sinucidere curata,de la petrecere la spital sau morga deja este critical,eu unul cred ca acea trupa (cit ca a fost o simpla intamplare sau a fost intetionat) nu are ce cauta pe fata pamantului,sa moara si sa se raneasca atata lumea pentru o prostie sau o gandire tembela este prea mult.

• I love it 4

100% adevarat,cea ce au facut ei acolo nu se putea numi prostie sau necunoastere,atata timp cat imbraci stalpii de sustinere ai cladirii in burete iar buretele la randul lui contine o substanta inflamabila iar apoi folosesti artificii langa el deja este sinucidere curata,de la petrecere la spital sau morga deja este critical,eu unul cred ca acea trupa (cit ca a fost o simpla intamplare sau a fost intetionat) nu are ce cauta pe fata pamantului,sa moara si sa se raneasca atata lumea pentru o prostie sau o gandire tembela este prea mult.

"Vineri pe 30, am fost in Club Colectiv la lansarea albumului nr. 2 semnat Goodbye to gravity. De ce? Pentru ca am vrut sa vad cum arata actul artistic al unei formatii din Romania care ne reprezinta afara. Va asigur ca desi muzica a fost rock, in public nu a existat niciun om care a avut costum de Halloween pe el, care l-a invocat pe Lucifer sau alte mizerii pe care probabil le veti mai auzi in viitor legat de aceasta lansare...  A fost strict o lansare de album ca oricare alta in care o formatie a vrut sa faca spectacol.

NU A FOST NICIUN SPECTACOL PIROTEHNIC, nu a venit niciun fachir, nu a tras nimeni cu tunul, nimic de genul asta. Doar 4 artificii de tort, 2 puse in fata scenei, doua pe 2 stalpi de sustinere ai salii. Nimic prea spectaculos... La fel de bine putea ardea si o sufragerie la aniversarea copilului tau pentru ca in tort i-ai infipt 2 artificii care ard 10-15 secunde. Asta a fost tot spectacolul pirotehnic... Trupa s-a laudat cu show pirotehnic pentru a atrage publicul, declaratia este mult prea pompoasa pentru ceea ce s-a intamplat de fapt...

Pe la ju[CENSORED]tea programului aceste artificii s-au aprins, si odata cu ele, una dintre artificii a aprins izolatia audio a salii, care dupa cum stim, in marea majoritate a cazurilor e ori din burete, ori din cofraje de oua, in functie de buget. La Colectiv, izolatia cred ca a fost de burete(in niciun caz carton de oua), la fel ca in oricare alt club din Romania care e interesat de asa ceva. Nu a explodat nimic, nicio conducta...
Initial, nu s-a panicat nimeni, solistul Andrei Galut si-a pastrat calmul cerand pe un ton foarte calm un extinctor pentru a remedia problema din scurt. Nu a venit acel extinctor. Dumnezeu stie daca Colectivul avea extinctor si nu s-a implicat nimeni sa stinga o flacara, sau nu a existat asa ceva in sala vreodata. Ca oricare alt roman care iese din casa, nu ne-am pus niciunul din cei care eram acolo problema "Are Colectivu' extinctor ca sa nu mor in incendiu? N-are. Ok. Nu merg ca mor."  Cine face asta? Cine se astepta la asta? Probabil ca dupa acest incident: toata lumea, dar pana ieri absolut nimeni..."
  • I love it 3

82oYItK.png

Dumnezeu să-i odihnească în pace! Halloween este o sărbătoare satanică. Aceast Halloween de anul acesta, a fost numerotat ca fiind al 666-lea Halloween, foarte straniu. Cât şi numele formaţiei de rock (Goodbye) dar şi numele melodiei (Ziua când vom muri).

God rest them in peace! Halloween is a satanic holiday. This Halloween this year was numbered as the 666 th Halloween, very strange. This rock band's name is (Goodbye) and song name was (Day when we die).

• I love it 12

Suntem singura țară din uniunea europeană unde se întâmplă asemenea lucruri, aprobări luate pe șpăgi și tot felul de lucruri făcute made in România! Mă uit la tv, pe internet si ramân marcat când vad acele poze cu cei care erau acolo și ma gândesc la faptul că puteam fi oricare dintre noi sau chiar prieteni de ai noștrii ... Condoleanțe familiilor celor decedați in acest tragic eveniment! Trebuie luate măsuri drastice la momentul oportun nu când se întâmplă astfel de lucruri, în loc să evoluăm ne ducem tot mai jos.

R.I.P

• I love it 5

I like to know what happened but i can't translate because of a problem.

So if anyone can translate it i will be thankful.

god rest there live

and wee need to see a story in english 

once again god rest there sold 

ENGLISH: http://edition.cnn.com/2015/10/30/world/bucharest-nightclub-fire/

• I love it 4

god rest there live

and wee need to see a story in english 

once again god rest there sold 

"At least 27 people were killed and nearly two hundred were injured Friday night (October 30) in Bucharest, Romania after a fire was sparked during a concert by a local heavy metal band called GOODBYE TO GRAVITY. The incident occurred at the Colectiv nightclub, housed in a former factory, and only one exit door, during a release party for the group's new album, "Mantras Of War", with an estimated 400 people in attendance. The fire was started when GOODBYE TO GRAVITY's fireworks show went awry, creating panic among the hundreds inside, many of whom scrambled for the exit.

Initial reports suggested that an explosion had occurred at the club located in a basement in downtown Bucharest, but authorities at the scene later said there had only been a fire.

"People were fainting, they were fainting from the smoke. It was total chaos, people were trampling on each other," a witness told Romania's Antena 3 TV. "It was a tragedy that could have been avoided if there had been more organization from the emergency services."

A concert attendee wrote on Facebook that two foam pillars caught fire. "They then set fire to wood inside the building, which burned everything really quickly," he said. "It was made worse by the fact that the only way out was a relatively small door."

Sanda Nicola, a local journalist, told Telegraph: "Some of those being admitted to hospital have burns all over their bodies. Most of the victims were teenagers and students. Paramedics say that many of the people involved were foreigners who did not speak Romanian."

An October 26 posting on the Colectiv Facebook page promised that GOODBYE TO GRAVITY's performance at the venue would include "a customized light show and pyrotechnic effects."

Klaus Iohannis, the president of Romania, wrote on Facebook that he was "shocked and deeply saddened" by the fire. "It is a very sad moment for all of us, for our nation and for me personally," he wrote. "At this painful time, I express my full compassion and solidarity with the families of those affected by this tragedy."

GOODBYE TO GRAVITY started as an unexpected mixture of former members from the heavy metal band THUNDERSTORM (which in their 10-plus years of activity opened for such heavyweights such as JUDAS PRIEST, MANOWAR, HELLOWEEN, RAGE and EVERGREY) and the winner of the 2008 national TV show "Megastar" (Romanian "American Idol" equivalent)."
  • I love it 3

Pur si simplu am ramas fara cuvinte.Imi pare foarte rau pentru apropiati acestor victime.Un caz destul de tragic care putea fi evitat.Pentru mine Halloween-ul nu exista.Aceasta "sarbatoare" este inprumutata de la Americani nu este ceva specific Romanesc.

#Dumnezeu sa ii odihneasca in pace..

• I love it 3

My Condolence for Romanian & the people family's whose children's have died, this is very bad what happened.

I just don't understand why they were using firework in a club where is only 1 way in and out, now if they were little bit smart this was not going to happened.

Very sad for the family's whose children's have died.

• I love it 5

In acest moment, o femeie a murit la spital.

Tineri fara o mana, fara 2, fara ochi, taiati si zgariati...

In cladire nu se poate intra, fum si cadavre peste tot..

At this time , a woman died in hospital.

Young people without a hand, without two hands, without eyes, cut and scratched...

You can't enter in the building, smoke and dea bodies everywhere.

Massacre, people burned alive.

9JxNmS6.png

INFORMATIILE ELEMENTARE AICI: http://alexteodorescu.blogspot.ro/2015/10/cum-m-ocolit-moartea-ieri-30-noiembrie.html?m=1

• I love it 1

My Condolence for Romanian & the people family's whose children's have died, this is very bad what happened.

I just don't understand why they were using firework in a club where is only 1 way in and out, now if they were little bit smart this was not going to happened.

Very sad for the family's whose children's have died.

It was planned to happen like this, by a crazy mind.

• I love it 2

Am citit majoritatea reply'urilor de aici si vad ca multi cititi in semne, ba chiar va ghidati dupa ele.

Parerea mea este ca nu e ok sa traiesti asa. Azi de dimineata am aflat de acest eveniment nefericit, este tragic ce a avut loc acolo.

Dar nu am sa caut in semne si sa dau vina pe o trupa rock care era acolo sa faca un ban. Faptul ca aveau o melodie cu un nume mai putin "comercial" nu ii face automat vinovati de ceea ce a avut loc acolo.

Multe trupe rock au melodii de genul cu titluri mult mai brutale, asta nu inseamna ca sunt satanisti sau ca venereaza mai stiu eu pe cine.

Se duc unde ii trimite managerul sau unde este capabil sa le gaseasca local ca sa cante.

Singurii vinovati din punctul meu de vedere sunt organizatorii.

Nu este posibil sa organizezi un spectacol pirotehnic sau sa dai cu artificii (aprinzi cine stie ce lumanari) in locul acela care clar nu facea fata la asa ceva.

Tavanul acela dat cu lac evident ca a luat foc ca un pom de craciun la scurt timp dupa aprinderea acelui stalp invelit in burete.

E frumos in club, te duci si te distrezi dar dupa cum se vede in tara la noi, nu iti este asigurata nici paza si nici viata.

Cei ce au localuri de orice fel ar trebui sa deschida larg ochii nu numai buzunarele si sa vada ca sunt multe probleme legate de siguranta clientului.

De la igiena localurilor pana la banalele iesiri in caz de urgenta ( care ar trebui sa fie mai mari de 80 cm si in nici un caz BLOCATE, ca lumea sa se calce in picioare) si stingatoarele care sunt obligatorii prin lege.

Condoleante celor ce au pierit in acest nefericit eveniment ce ar fi putut fi evitat cu mai multa atentie din partea organizatorilor.

Din pacate aceasta este tara unde pana nu calca 5 oameni pe trecerea de pietoni, nu se monteaza semafor.

• I love it 2

http://edition.cnn.com/2015/10/30/world/bucharest-nightclub-fire/

Din ce am citit online,am aflat ca doi membri ai trupei sunt decedati.E trist ce s-a intamplat asta seara,chiar nu am inteles faza pentru ce au aprins acele 4artificii de torturi intr-un spatiu inchis.Nu cred in superstitia asta care circula pe internet si alte surse cum ca a fost al 666-lea Halloween s.a.,asa a fost scris sa se intample,asa s-a intamplat.

Dumnezeu sa ii odihneasca in pace pe cei decedati!

• I love it 3

Toata faza a fost din cauza acelui tort cu artificii. Trupa, halloween-ul melodia respectiva si toate chestiile astea nu au nici o treaba, nici o legaura, a fost un accident, mortal pentru unii. LA TV pe Antena 1 explica totul, cum au decurs lucrurile, ce s-a intamplat, si demonstratii clare.

Sa speram ca cei din spital se vor face bine, in schimb, condoleante pentru cei decedati, Dumnezeu va avea grija de voi..

Incidentul de aseara nu e echivalentul unui 9/11 romanesc,nu e sfarsitul epocii contemporane,nu e inceputul apocalipsei.Nu e o dovada a divinitatii,nu e palma lui Dumnezeu si cel mai important:nu e tragedie la nivel national.Nu avem nevoie de doliu national,nu avem nevoie de fluviu de opinii si nu e nevoie sa inchidem toate localurile din tara.Nu trebuie sa dam vina pe Satana,nu trebuie sa dam foc la biserici,nu trebuie sa dam vina pe parlament/sistemul educational/Ponta/noua sticla de Pepsi de 0.5l care e super de cacat/orice aberatii ce au mai scos tot felul de personaje rurale din tara.Asta cred ca acopera 5% din toata fictiunea aparuta pe Facebook/Ask etc.A fost un accident nevinovat al unor pusti ce se chinuiau sa traiasca si ei din ceva,si chiar nu merita toate urarile de moarte primite.Daca vreti sa urcati pe cineva pe in bloc si sa-l aruncati aveti de unde alege din tot personalul de redusi mintal din organizarea clubului care nu s-au gandit ca intr-un local unde tot prostul are o bricheta e nevoie de un extinctor.Bagati-i pe ei la puscatie cat incape,inmormantati victimele si luptati alaturi de raniti in loc sa puneti statusuri ce acuza muzica pe care o ascultau oamenii ca atrage demoni.Apoi,cum e firesc,treceti peste si nu mai inundati internetul de negru (daca vedeti in Martie statusuri cu Colectiv sa nu ca mirati).Uitati-va afara,vremea e faina si atat timp cat nu aveti cunostinte sau prieteni/familie printre cei afectati ar trebui sa va bucurati si sa iesiti in lume.Puteti sa radeti,puteti sa beti,puteti sa va rupeti in club.Nu exista nici o rusine in asta,si n-ar trebui sa intram ca natiune in depresie cu mic cu mare.Pana la urma sunt 30 de victime si,nu v-am vazut pe niciunul sa mergeti din cand in cand la bunici sa mai puneti o floare sau macar sa va ganditi o fractiune de secunda la una din cele 150000 de persoane care mor in fiecare zi,multi din ei in mult mai multe chinuri.Numai cat ai citit asta au murit,probabil,40-50 de oameni,din care vreo 10 de foame.

UPDATE

"Ne-am dus senini. Credeam că e un incendiu banal inițial, continuă, am fost al doilea echipaj la fața locului. Apoi au venit pompierii agitați. Primele două victime. Totul era ca un coșmar. Mergeau, urlau, se târau. Tineri desfigurați. Urlau mulți. Eram două salvări. Una dintre victime, erau o tânără, rănită grav. Țipa la mine să venim mulți. Mă implora. Spunea că sunt 300 de tineri, arși, călcați în picioare. Am implorat plângând pe cei de la dispecerat că sunt sute de oameni arși. Plângeam. Săreau arși pe mine, urlau. Voiau să intre mulți în ambulanțe. Și nu puteam să plecăm cu fata rănită grav. Nu se dădeau din drum.
Abia atunci s-a dezlănțuit coșmarul. Au venit alți patru grav răniți. Izbeau în mine. În salvare. Le curgea pielea, carnea. Acum plâng. Urlau să îi iau, să nu îi las în urmă. Am implorat dispeceratul să aducă mai multe ambulanțe, că e haos. Să vină poliția. Rupeau jacheta de pe mine.
Apoi, a venit un pompier, avea o tânără de 18 ani, arsă pe 98% din corp, mă implora cu lacrimi de erou: Ia-o mai repede din brațele mele. Doamne, cât de tânără e! Salveaz-o! Am și eu o fată acasă!. Mi s-a făcut rău. Veneau mulți, mulți de tot. Erau îndesați în salvări. Civili urlau, tineri răniți trăgeau de doctori, aproape smulgându-le hainele. Implorau să fie ajutați, să fie salvați. Se aruncau în fața ambulanțelor. Dădeau cu pumnii în ambulanțe.
Am urme de piele arsă, pe mine, pe echipament. Pompierul șef plângea în hohote. Era în șoc. Țipa: De ce, Doamne?. Tânără arsă nici nu mai avea haine pe ea. Apoi am intrat urlând la Colțea, cu patru răniți grav. Țipam să vină toți doctorii, că e carnagiu. Toată lumea era în stare de șoc. AM VĂZUT IADUL!
Doi doctori de la echipaje au rămas la fața locului. Erau șase tineri, jos pe borduri, în stop cardiorespirator. Șoferul din echipaj a resuscitat oameni ore în șir până i-a crescut tensiunea și i-a țâșnit sângele pe nas.
Mai era un copil de doar 16 ani! 16 ani! A plâns echipajul la resuscitarea lui. Nu se îndurau. Apoi l-au adus pe fratele lui, pe brațe, la mine. Era grav, era ars tot. Avea ochii umflați și roșii, plângea. Întreba: Sunt rău? E grav?.
Apoi au adus altul. Era 70%. Plângeam. Cădea carnea de pe el. Întreba dacă mai trăiește. Dacă e grav. Era aproape de comă. Îi curgeau lacrimi din ochi, cu sânge. Îmi spunea să îl țin de mână. I-am spus că am un băiat de-o seamă cu el. Mi-a răspuns: Mami, n-o să mor, nu? Încă ieșea fum din el.
La spital părinți pupau ambulanțele, urlau unde le sunt copiii. Le-am spus adevărul. Le-am spus că sunt în stare gravă. Mi-au pupat picioarele la Municipal. Era sinistru. Trăgeau de mine și de colegi, de salvare. ", a povestit asistenta de pe ambulanta.
Salvatoarea, eroul care povestește îndurerat, este Violeta Maria Naca și are 22 de ani experiență pe Salvare.
  • I love it 1

“Though sympathy alone can’t alter facts, it can help to make them more bearable.”

– Bram Stoker

May God placed our loved ones in heaven.

• I love it 3

God rest them in peace! Halloween is a satanic holiday. This Halloween this year was numbered as the 666 th Halloween, very strange. This rock band's name is (Goodbye) and song name was (Day when we die).

Now i understand when you said it was all planned, i don't know what kind of people are they that they get happy when other people die.

Even they were not my family, even they were not from my country i feel bad very bad.

I just don't have any words to say.

May god help this world, those people are not humans, i don't have a word that i have to call them.

• I love it 2

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

WHO WE ARE?

CsBlackDevil Community [www.csblackdevil.com], a virtual world from May 1, 2012, which continues to grow in the gaming world. CSBD has over 70k members in continuous expansion, coming from different parts of the world.

Important Links