What's UP Doc ? Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Peste 150 de oameni murit și alții au fost răniți grav în urma mai multor împușcături în centrul Parisului, informează CNN. Bilanțul morților continuă să crească de la oră la oră. Potrivit aceleași surse, ar fi vorba despre șapte atentate teroriste în lanț și două explozii. Șase serii de împușcături au avut loc în restaurante din centrul Parisului, iar alte două explozii au fost raportate lângă stadionul francez în timpul meciului amical dintre Germania și Franța. Oamenii au auzit o explozie puternică lângă stadion iar autoritățile au început evacuarea de urgență. Printre cei prezenți la meci se afla și președintele Francois Hollande, care a fost, de asemenea, evacuat. Patru atacatori ar fi fost uciși, potrivit surselor din poliție. ORA 09:00: Unii dintre autorii atacurilor teroriste comise la Paris probabil au reuşit să fugă, fiind căutaţi în mod activ, anunţă procurorul regional Francois Molins. "Unii atacatori probabil sunt încă în libertate, fugind de autorităţi", a declarat François Molins, dând asigurări că teroriştii vor fi capturaţi. 08:00 Ministerul român de Externe nu are în acest moment informații privind existența unor cetățeni români printre victimele atentatelor de vineri seară de la Paris, a declarat sâmbătă purtătoarea de cuvânt a MAE, Raluca Lunculescu. Ambasada României la Paris este în contact permanent cu autoritățile franceze pentru a verifica naționalitatea victimelor, a adăugat ea, citată de Rador. Raluca Lunculescu a mai spus că Ambasada României la Paris îi sfătuiește pe cetățenii români aflați în zona pariziană să respecte avertismentele de siguranță transmise de autoritățile franceze și să evite orice deplasare, pentru a fi în siguranță. Prefectura de Poliție din Paris a recomandat deja ca, cel puțin în următoarele ore, cei care se găsesc la domiciliu sau care sunt în localuri în oraș să evite orice ieșire, iar instituțiile publice trebuie să întărească supravegherea la intrare și să-i primească pe cei care solicită și, de asemenea, să fie întrerupte evenimentele sau manifestările care au loc în exterior în acest moment, a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE într-o intervenție la Radio România Actualități. UPDATE 07:07 O mărturie a unui reporter supraviețuitor descrie carnagiul din interiorul sălii de concerte. "Teroriștii erau foarte calmi, Au reîncărcat armele de 3-4 ori. Nu spuneau un cuvânt. Tăceau sub măstile negre și trăgeau", potrivit CNN. Un film cu intervenția forțelor de ordine franceze a fost postat pe internet. Îl puteți vedea AICI UPDATE 4:15: Cei patru atacatori ai sălii de spectacol Bataclan au murit, 3 dintre aceștia activându-și materialul explozibl pe care îl purtau asupra lor. Antena World Trade Center a fost colorată cu lumini roșii, albe și albastre, în memoria victimelor tragediei din centrul Parisului. UPDATE 4:00: Soția toboșarului Julian Dorio a transmis pe Twitter că membrii trupei Eagles to Death Metal sunt în siguranță. Potrivit relatărilor, artiștii cântau în timp ce au auzit focuri de armă și au reușit să se salveze înainte ca teroriștii să intre în sala de spectacol Bataclan. Membrii trupei se află la sediul Poliției și sunt teferi. "Ne rugăm pentru toți. M-a sunat să îmi spună că mă iubește și că e teafăr. Toți au reușit să coboare de pe scenă și să fugă", a spus soția toboșarului. UPDATE 3:45: Procurorul Parisului, Francois Molins, a anunțat bilanțul pentru locurile în care au avut loc atentatele: 18 morți pe strada Charonne, un mort pe bulevardul Voltaire, 5 pe strada Fontaine au Roi și 14 oameni decedați pe strada Alibert, în fața cafenelei Carillon. Procurorul nu a dormit să ofere un număr precis al oamenilor decedați la Bataclan, însă a estimat că bilanțul total depășește 120 de morți. UPDATE 3:30: Procurorii francezi au deschis o anchetă după atacurile în serie din centrul Parisului. Potrivit LePoint, o organizație teroristă este investigată pentru asasinat. Prefectura Parisului a anunțat că mai multe stații de metrou au fost închise, la fel ca și câteva autobuze, care și-au suspendat circulația prin cartierele afectate de atentatele de vineri seara. Primarul Parisului a anunțat închiderea a mai multor instituții: școli, muzee, biblioteci, săli de gimnastică, piețe sau piscine. Totodată, oficialul a anunțat anularea tuturor manifestațiilor. Totodată, oficialii francezi au anunțat numărul de telefon de urgență la care pot suna cei care au rude sau apropiați implicați în tragedia din Paris: 0800 40 60 05. Prefixul pentru Franța este 0033. UPDATE 3:15: 158 de oameni ș-au pierdut viața în atentatele de la Paris de vineri seara. Primăria Capitalei a anunțat 118 morți la Bataclan, acolo unde teroriștii au intrat și au început tirul de împușcături asupra spectatorilor. Alți peste 40 de oameni au fost uciși în împușcăturile care au avut loc în tot orașul, inclusiv la cele două restaurante din arondamentul 10 și 11. Președintele Francois Hollande a anunțat că nu va mai participa la summitul G7 care va avea loc în Turcia în acest weekend. UPDATE 3:00: Cel puțin 150 de morți în urma atentatelor de la Paris. Potrivit poliției, 80 de oameni au murit doar la Bataclan, sala în care a avut loc concertul trupei Eagels of Death Metal. 1500 de oameni veniseră la concert. Potrivit mărturiilor, doi sau trei bărbați înarmați cu puști de tip AK-47 au început să tragă în mulțime. Mulți s-au refugiat sub scenă, însă au reușit să scapă. Alții au rămas înăuntru și au fost luați ostatici. BRI, brigada de investigații și intervenții a reușit să îi omoare pe răpitori. Potrivit LePoint, patru atacatori au fost uciși până acum. Francois Hollande a mobilizat 1500 de soldați. Președintele francez a sosit la Bataclan, locul în care au murit 80 de oameni, și a declarat că Franța va duce o luptă nemiloasă cu terorismul: "Vom duce un război împotriva teroriștilor și va nemilos", a spus Hollande. UPDATE 2:50: Mărturii ale supraviețuitorilor: Pe trada Bichat, numărul 10, aproape de restaurantul Mica Cambodgie, unde au avut loc împușcături, o femeie de aproximativ 30 de ani, cu ochii în lacrimi, a ajuns la restaurant chiar înainte de deschiderea focului. "Eram cu niște prieteni când am sosit. Erau oameni pe jos, am crezut inițial că o mașină a intrat în restaurant. Erau mulți oameni întinși pe jos, și vitrina era spartă. Nu înțelegeam ce se întâmplă. Aș spune că erau vreo 40 de oameni acolo. Nu am văzut sânge. Pompierii au venit repede, dar erau calmi. Asta m-a frapat. O fetiță strigă "împușcături, împușcături". Un alt martor provestește că primul tir de împușcături a fost extrem de lung și că în total au fost trei mari tiruri. Julien Pearce, un jurnalist care se afla în Bataclan, povestește: Eram la concert în jurul orei 21:35, 21:40, când au venit doi sau trei indivizi, pe doi i-am văzut sigur, care au început să tragă cu armele, una dintre ele era un kalashnikov. 1500 de spectatori erau în sală pentru a îi asculta pe băieții de la trupa Eagels of Death Metal. "Concertul era în plină desfășurare în momentul atacului", povestește același martor. « A durat cel puțin 10-15 minute. Au reîncărcat armele, au avut tot timpul să facă asta. Au reîncărcat de trei sau patru ori și asta durat vreo 10 minute. Trăgeau ținând arma pe umăr. La un moment dat, ne-am adăpostit sub scenă, și eram blocați acolo, iar când tirul s-a oprit, am profitat de acalmie ca să fugim în stradă, am văzut acolo mulți oameni care erau acoperiți de sânge și erau împușcați". UPDATE 2:40: În sala de spectacole erau aproape 1.500 de oameni. Luminile de pe turnul Eiffel au fost stinse în memoria celor care au murit vineri seara, 13 noiembrie. UPDATE 2:15: 100 de oameni au murit doar la Bataclan, sala de spectacole care a fost luată cu asalt de doi bărbați înarmați cu puști de tip AK-47. Surse din rândul poliției anunță că în urma tirurilor de împușcături de la hala de concerte au murit 100 de oameni, scrie RadioFranceInternationale. Anterior, presa franceza anunța că bilanțul a ajuns la 60 de morți. În acest moment, doar la Bataclan au murit 100 oameni, bilanțul tagediei trecând de 120 de oameni care au decedat. UPDATE 1:50: Potrivit LePoint, cei trei care au luat ostatici în sala de spectacole Batalcan au fost omorâți de BRI, brigada franceză de intervenții și investigații. Aproape 100 de oameni erau ținuți ostatici în sala de spectacole, asta după ce bărbații înarmați omorâseră câțiva dintre ei când au intrat în forță în încăpere. Ostaticii ies din sala de concerte în siguranță. Puteti citi intreaga desfasurare a acestui cumplit atentat aici Click. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Sebby Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Din cate observ aceasta lume se duce incetu cu incetu. Asta mai trebuia sa se intample dupa incidentul de la Colectiv. Dumnezeu sa ii odihneasca! 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alcooliks ;x Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Nici nu am trecut bine de la incidentul COLECTIV si o noua amenintare s-a ivit. Ce se intampla cu lumea aceasta? Totul se duce pe rapa.. Nici nu vreau sa-mi imaginez cat de greu trebuie sa le fie cunoscutilor si familiei celor morti cat si celor raniti. DUMNEZEU SA-I ODIHNEASCA! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
majestic Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Toată lumea a înnebunit,nu știi de ce să te mai ferești,ușor ușor omenirea se duce ! Doamne ferește să nu avem al 3-lea război mondial. Dumnezeu să-i odihnească pe cei căzuți în acest atentat ! Condoleanțe !! 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alcooliks ;x Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Toată lumea a înnebunit,nu știi de ce să te mai ferești,ușor ușor omenirea se duce ! Doamne ferește să nu avem al 3-lea război mondial. Dumnezeu să-i odihnească pe cei căzuți in acest atentat ! Al III -lea razboi mondial? Nici poveste. Nu mai apucam noi acel razboi. Prin ce ma refer la noi? Noi , rasa umana. De ce ? Consider ca apocalipsa din biblie e tot ce se va inampla atunci cand sfarsitul lumii va veni. Dupa cum vedeti , multi copii se comporta cu parintii lor mai ceva ca si cu cei de pe strada. Dupa cum vedeti multe explozii, incendii, atentate au fost in ultimii ani , un moment critic pentru toti oamenii de pe Pamant. Deoarece lumea s-a schimbat si multe lucruri din apocalipsa s-au adeverit, sfarsitul e aproapre! Nu stiu ce credeti voi, dar eu zic sa cititi macar unpic din apocalipsa (ziua) si veti vedea ca tot ce am spus eu este adevarat. Nu cititi biblia noaptea ca o sa va ingrozeasca pe unii mai necredinciosi. NOI , SUNTEM APROAPE LA SFARSIT CU TOT BINELE! DUMNEZEU SA NE AJUTE PE TOTI! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
C h i l l e a n u ' Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 V'ati trezit cam tarziu sa spuneti ca traim intr'o lume nebuna. Omenire? Omenie? Rasa umana a uitat de mult timp semnificatia acestor cuvinte, sa nu va mai mire. Fiecare dintre noi este crud cu alti semeni si asta zilnic desi poate nu realizam. Lumea nebuna este si va ramane asa mult tocmai din cauza lipsei de cultura si freneziei pe care unii o lasa sa ii ghideze in viata. Lasa altii sa le spuna ce e bine si ce e rau, oameni care se ascund in umbra si ii fac pe acesti ascultatori sa devina marionete. Daca oamenii ar invata sa'si fie propriul stapan poate ar fi altceva. Unii cred in ce le zic cartile, altii asculta de profeti sau cine stie ce culturi, depinde de religie sau cat de dependent esti de acel "lider spiritual" pe care il admiri. Ce este normal in a pune o vesta cu TNT pe tine ca mai apoi sa devii kamikaze, luand atatea vieti cu tine din cauza frustrarilor si a unor conducatori care intuneca mintile slabe? Uman? Dap ... A fost candva. Poate cand eram copil si ma jucam cu mingea in fata casei, zambeam, radeam si nu aveam griji. Pe vremea aia nu auzeai de atatea, acum usor usor revenim in era mezozoica. Regret ca se lasa cu pierderi de vieti nevinovate, in timp ce adevaratii vinovati sunt ascunsi in X loc si trimit mintile slabe sa faca ravagii prin lume, prin multimi de oameni. Condoleante. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pulse.exe Posted November 15, 2015 Share Posted November 15, 2015 Eu sunt un om sensibil si imi pare rau pentru ce s-a intamplat dar mi-e urat sa vad cum romanii ii plang pe francezi dar ei nici nu stiu ce s-a intamplat la noi cu Colectivul. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
C h i l l e a n u ' Posted November 16, 2015 Share Posted November 16, 2015 Eu sunt un om sensibil si imi pare rau pentru ce s-a intamplat dar mi-e urat sa vad cum romanii ii plang pe francezi dar ei nici nu stiu ce s-a intamplat la noi cu Colectivul. Nu cred ca in fata celor intamplate la noi in tara ar fi zis cineva ceva de rau despre Romania pt ca la urma urmei suntem toti oameni si avem sensibilitatile noastre. DAR cred ca motivul pentru care romanii sunt considerati cele mai sus mentionate in alte tari este destul de clar pentru toata lumea. Asta pentru ca nu se face diferenta intre poporul roman si altele. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts