Loading Posted January 29, 2014 Share Posted January 29, 2014 Aceste întrebări sunt adesea întâlnite în viaţa de zi cu zi, aşa că hai să aflăm mai multe răspunsuri personale, caractere diferte. Mereu m-am întrebat, cum este definită dragostea adevărată, şi cum ar fi viaţa fără acest sentiment puternic influenţat de către propriul suflet. Am încercat să definesc aceste întrebări, să înţeleg ce înseamnă cu adevarat, dragostea. În zadar am căutat acel sentiment pe care îl percepeam ca fiind adevarata iubire, dar m-am pierdut de multe ori "pe traseu", încât am încetat să mai caut adevărata dragoste. M-am confruntat cu atât de multe dezamagiri şi eşecuri încat, dacă m-aţi întreba "Crezi în dragostea adevărată?", v-aş răspunde probabil că aşa ceva există doar în filme, dar eu sper în continuare la filmul meu. Ce reprezintă dragostea pentru tine? Acel sentiment nu pote fi explicat prin cuvinte, dar pot spune că dragostea cuprinde nenumărate sentimente. Acelea fiind, iubirea, gelozia, tristeţea, dorul, şi multe alte sentimente ce le întâlnim în timp. Pot spune că, sigura mea slăbiciune ar fi, dragostea. Cum ar fi viaţa fără dragoste? Mai mult ca sigur ar fi un pas spre apocalipsă, o lume plină de ură, duşmănie, şi alte sentimente ce caracterizează încăpăţânarea diavolului, mai pe scurt, ar fi sfârşitul. Dacă doreşti să-ţi expui propria viziune asupra sentimentului de dragoste, cât şi viziunii unei lumi lipsită de acest sentiment, lasă un reply acestui topic urmând modelul acesta: Nu vreau să aud păreri aduse de pe google! Ce reprezintă dragostea pentru tine: Cum ar fi viaţa fără dragoste: 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DiaNNa # Luv Posted January 29, 2014 Share Posted January 29, 2014 Iubirea nu constientizeaza, nu ascunde si nici macar nu ignora defectele, ci pur si simplu le arde. Iubesti pe cineva atunci cand ai ajuns sa vrei sa-i dai ceea ce ai mai bun si hotarasti sa i te dai pe tine insuti… Dragostea e speranta si fara speranta lumea nu ar exista… 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loading Posted January 29, 2014 Author Share Posted January 29, 2014 Iubirea nu constientizeaza, nu ascunde si nici macar nu ignora defectele, ci pur si simplu le arde. Iubesti pe cineva atunci cand ai ajuns sa vrei sa-i dai ceea ce ai mai bun si hotarasti sa i te dai pe tine insuti… Dragostea e speranta si fara speranta lumea nu ar exista… Într-adevăr, dar păcat că nu este părerea ta proprie. Citez: "Nu vreau să aud păreri aduse de pe google!" Sursa: http://energianoua.blogspot.ro/2011/07/iubirea-nu-constientizeaza-nu-ascunde.html 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DiaNNa # Luv Posted January 29, 2014 Share Posted January 29, 2014 Da este luata de pe google. Dar este destul de adevarat ce este scris acolo..Exact asa vroiam sa zic, dar nu stiam cum sa ma exprim... Stii tu ce zic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaine.. Posted January 29, 2014 Share Posted January 29, 2014 Ce reprezintă dragostea pentru tine: Dragostea reprezinta pentru mine acel sentiment din suflet aceea emotie cand simti ceva in suflet ai o stare pentru cineva un lucru/obiect/persoane/animale te exprimi intr-un anumit fel te comporti altfel ai alte idei. Cum ar fi viaţa fără dragoste: Viata ar fii pustie,nu ar mai avea acelasi sens fara ea. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
villa_D Posted January 29, 2014 Share Posted January 29, 2014 Ce reprezintă dragostea pentru tine: heskey' Cum ar fi viaţa fără dragoste: viata fara heskey 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yo.NuTz Posted January 29, 2014 Share Posted January 29, 2014 Ce reprezintă dragostea pentru tine: Daca mai intreba si in momentul de fata , nu as sti sa iti raspund concret , dar din propria experienta am invatat ca dragostea este un lucru benefic pentru fiecare om . Dragostea este lucrul ce ne caracterizeaza pe noi , asta stim sa facem cel mai bine pe aceasta planeta. Dragostea , hmm , inseamna sa simti cu adevarat ceva pentru persoana care iti este alaturi . Cum ar fi viaţa fără dragoste: Sincer , nu as vrea sa aflu . Duc o frumoasa si lunga relatie alaturi de prietena mea ( 8 luni de cand suntem impreuna ) . 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Călin™ Posted January 29, 2014 Share Posted January 29, 2014 Ce reprezintă dragostea pentru tine: Vorbind la modul cel mai serios, dragostea este cel mai frumos sentiment pe care-l poate avea omul.Cand esti indragostit simti o stare putin mai "ciudata" zic eu, dar placuta in acelasi timp.Ai nevoie, desigur, si de curaj pentru a-i spune persoanei iubite ceea ce simti. Desigur, mai intampinam si "esecuri" in cautarea "dragostei adevarate" insa mereu trebuie sa ai incredere in tine si in faptul ca vei gasi intr-o buna zi, asa-zisa "dragoste adevarata" ! Cum ar fi viaţa fără dragoste: Viata fara dragoste este exact ca pestele pe uscat, neputincioasa / seaca [aceasta fiind parerea mea].Simti o stare care "te apasa" pe suflet, o tristete fara-de-margini. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANoNNiM Posted January 29, 2014 Share Posted January 29, 2014 Ce reprezintă dragostea pentru tine: Nu se poate explica prin cuvintea . Cum ar fi viaţa fără dragoste: Viata fara iubire ar fi ca un cer cenusiu permanent unde diecare ar trebui sa-si deseneze propriul curcubeu pentru a surade putin ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
reizex Posted January 30, 2014 Share Posted January 30, 2014 Da este luata de pe google. Dar este destul de adevarat ce este scris acolo.. Exact asa vroiam sa zic, dar nu stiam cum sa ma exprim... Stii tu ce zic OFF - Te-a facut, lasa-te. ON - Ce reprezintă dragostea pentru mine ? Multe multe sentimente placute alaturi de cea iubita. Cum ar fi viata fara dragoste ? Deloc placuta. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RevoluTioN. Posted January 30, 2014 Share Posted January 30, 2014 Ce reprezintă dragostea pentru tine: Dragostea reprezinta acel "ceva" ce te copleseste peste tot si o simti mere. Acel "ceva" care te face sa actionezi pentru un singur scop, implinirea ei si care aduce odata cu ea cele mai puternice sentimente(ura, dor, iubire, speranta) si dezvaluie calitatile "supranaturale" ale fiecaruia(grija "evoluata"). Cum ar fi viaţa fără dragoste: Robotizata, fara dragoste nu exista alt sentiment si devenim usor-usor roboti. Ce reprezintă dragostea pentru tine: Dragostea reprezinta acel "ceva" ce te copleseste peste tot si o simti mere. Acel "ceva" care te face sa actionezi pentru un singur scop, implinirea ei si care aduce odata cu ea cele mai puternice sentimente(ura, dor, iubire, speranta) si dezvaluie calitatile "supranaturale" ale fiecaruia(grija "evoluata"). Cum ar fi viaţa fără dragoste: Robotizata, fara dragoste nu exista alt sentiment si devenim usor-usor roboti. VRAJELI Ce reprezintă dragostea pentru tine: heskey' Cum ar fi viaţa fără dragoste: viata fara heskey Asta e raspunsul corect. =))) 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dilly-Bau-Bau. Posted January 30, 2014 Share Posted January 30, 2014 (edited) Ce reprezintă dragostea pentru tine: Consider ca dragostea poate fi de mai multe feluri (pentru prieteni, familie, animale de companie , etc.), insa presupun ca se face referire la dragostea catre persoana pe care ti-ai ales-o sa iti fie alaturi, iar aici lucrurile se complica. Am auzit ca fiecare dintre noi are un suflet pereche, undeva in lume, pe care il gaseste sau nu... Insa dragostea implica o multitudine de trairi si sentimente (iubire, gelozie, implicare, ura...), din fericire cu totii suntem diferiti si ne manifestam diferit. "Dragostea adevarata" te face orb fata de persoanele din jurul tau si inveti cum sa treci peste, sa nu vezi defectele celuilalt, sa ierti. Dragostea nu se spune in cuvinte, se simte . Cum ar fi viaţa fără dragoste: Hmm dragostea iti creaza un scop, daca nu ai un scop pentru care sa lupti ori iti gasesti altul, ori renunti... suntem facuti pentru a avea scopuri, fie ele mai mici sau mai mari, altfel nu are sens. Edited January 30, 2014 by Dilly-Bau-Bau. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Di.ana ♥ Posted January 31, 2014 Share Posted January 31, 2014 Ce reprezintă dragostea pentru tine: iubirea este cel mai puternic , profund şi frumos sentiment pe care îl poate simţi un om. Chiar dacă în zilele noastre puţini sunt cei care iubesc cu adevărat, totuşi ei există. Şi ar trebui ca toţi să începem să căutăm iubirea cu inima, nu cu capul. De cele mai multe ori ne lăsăm păcăliţi de exterior fără a mai privi şi în suflet. Sufletul este cel care face diferenţa. Dar cum nu mulţi ştiu asta, puţin ştiu să iubească. Pentru mine nu contează înălţimea , culoarea părului sau alte prostii. Dacă mă iubeşti, atunci eşti suficient pentru mine. Iubirea nu este o obligaţie. Nu te iubesc pentru că mă iubeşti, te iubesc pentru că îmi provoci iubirea. Când iubeşti cu adevărat nu pui la socoteală defectele sau trecutul persoanei iubite. Iubeşti din suflet, şi te dăruieşti numai ei. Iubirea se arată prin fapte, prin mici gesturi, nu prin vorbe. Ar trebui să dăm mai multă atenţie celor ce ne iubesc cu adevărat şi care sunt alături de noi necondiţionat. Cum ar fi viaţa fără dragoste: fiecare om are nevoie de iubire. Are nevoie de ea pentru a vedea lumea şi altfel. Aşadar, fără dragoste viaţa nu ar avea nici un sens. 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeAgLe. Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 (edited) Ce reprezintă dragostea pentru tine:Dragostea - aceasta este ceea ce face respira, de a trăi și cred că până la ultima....Cum ar fi viaţa fără dragoste:Nu ar fi viata fara iubire,pentru ca viata e facuta din iubire. Din iubire esti crescut, din iubire cresti la randul tau, din iubire e facut tot ce e in jurul nostru din iubire ajungi si tu la familia sa.... Edited February 6, 2014 by Serjj. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MoArT3a Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 (edited) Ce reprezintă dragostea pentru tine: Dragostea pentru mine este un sentiment ce nu poate fi descris , este acel lucru care atunci cand il simti nu mai vrei sa , simti altceva , sau sa traiesti altceva !Cum ar fi viaţa fără dragoste: Cum este pe Marte asa ar fi si viata fara dragoste ! Edited February 6, 2014 by dNr # Batman Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIT Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 Ce reprezinta dragostea pentru tine: Dupa parerea mea,dragostea este o parte din iubire si anume iubirea este un tot intreg ! Pentru mine dragostea este un sentiment, este ca o pasare zburatoare,probabil o sa apara intrebarea ''de ce'' din simplu fapt ca insasi dragostea este trecatoare la fel ca o pasare care trece peste paminturile noastre indreptinduse unde ii este mai bine.Dragostea ca sentiment este una foarte simpla insa plina de atitea emotii incit unii o pot pierde din cauza greselilor pe care le fac.CInd esti indragostit,iti este foarte greu sa-ti stapinesti acele emotii pe care le ai in acel moment,iti este foarte greu sa gindesti obiectiv si sa iai decizii corecte deoarece cind esti indragostit nu te poti gindi la nimic in afara de persoana draga.Cind gasesti persoana care simti ca-ti apartine,intii de toate apare un simplu interes care ulterior dupa un anumit interval de timp se transforma in dragoste,acea perioada este una cu adevarat magica.Cind esti indragostit poti face atitea lucruri care in mod normal ai spune '' eu nu-s nebun sa fac o astfel de actiune '' .Odata ce apare dragostea catre o anumita persoana,sitti de parca iti pare o noua speranta,o noua sansa de a trai un alt mod de viata facind alte miscari,gesturi,spunind alte vorbe si multe altele.Intr-un final totul se revarsa in iubire,iubirea este atunci cind esti gata sa faci orice pentru persoana iubita,esti gata sa-ti sacrifici propria viata pentru ea,esti in stare sa te urci pe un munte cu o inaltime uriasa fara echipament,esti gata pur si simplu sa te plingi despre ce te doare fiind culcat pe bratele ei si ea la rindul sau spunind cuvinte care iti dau noi puteri '' Eu sunt linga tine,nu conteaza ce se va intimpla,tu pentru mine esti si vei fi cel mai scump omulet pe acest pamint '' .Am iubit si eu cu adevarat,am fost indragostit in mai multe persoane de sex opus,insa pina in prezent la anii pe care-i am,nu am putut sa-mi gasesc persoana pe care as putea spune ca o ''Iubesc'',imi pare foarte rau ca in prezent putin conteaza sentimentele,mai important fiind starea materiala a oricarui.Asta este,insa cum a mai fost mentionat mai sus ramine sa sper,deoarece speranta moare ultima ! Si nu conteaza ce se intimpla in viata fiecaruia dintre voi,important e sa fiti predispusi cu adevarat sa va deschideti pentru a putea fi iubit,si sunt sigur ca fiecare o sa aiba clipe placute si pline de dragoste,fericire si bucurie.La final as vrea sa va spun ceva,sa nu va fie frica sa iubiti,chiar daca ati fost refuzat(a) este o experienta care va face mai puternici si care o sa va ajute pe viitor sa alegeti o varianta mai buna. Cum ar fi viata fara dragoste: Viata fara dragoste ar fi ca si pamintul fara soare,cind soarele e pe cer totul este bine,toti au o dispozitie buna,toti sunt cu zimbetul pe buze,apare si acel moment cind ai vrea soarele sa plece de pe cer insa dupa un anumit timp il vreai inapoi acel sentiment.La fel si dragostea ! Ps:Cum a spus marele poet Grigore Vieru '' Daca as avea 2 inimi,pe una as invata-o sa gindeasca '' ... 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIT_Jr. Posted February 9, 2014 Share Posted February 9, 2014 Ce reprezinta dragostea pentru tine: Dragostea este un sentiment,care persista intre doua persoane.Ea nu poate fi cumparata cu bani,ea apare in inimile noastre.Atunci cand oamenii se iubesc,ei sunt cei mai fericiti,cum se zice: " Pe al 7-lea cer de fericire",oamenii sunt mai optimisti,se uita la lume altfel.Majoritatea oamenilor care zic cuvantul "Te iubesc",in majoritatea cazurilor ei nu sunt sinceri si asta este o greseala foarte mare.Rareori gasesti o fata sau un baiat care sa fie sincer cu persoana iubita.Dragostea este ca o pasare,ce aduce in viata noastra numai momente bune,sentimente de bucurie si fericire. Cum ar fi viata fara dragoste: Viata fara dragoste ar fi de nedescris,toti oamenii ar fi pisimisti,nu ar fi avut zimbet pe fata... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HulkIsOn Posted February 28, 2014 Share Posted February 28, 2014 Ce reprezintă dragostea pentru tine: Dragostea pentru mine este un sentiment ce nu poate fi descris , este acel lucru care atunci cand il simti nu mai vrei sa , simti altceva , sau sa traiesti altceva !Cum ar fi viaţa fără dragoste: Cum este pe Marte asa ar fi si viata fara dragoste ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Assassin's Creed Posted August 25, 2014 Share Posted August 25, 2014 Ce reprezintă dragostea pentru tine: Dragostea pentru mine este un sentiment ce nu poate fi descris , este acel lucru care atunci cand il simti nu mai vrei sa , simti altceva , sau sa traiesti altceva !Cum ar fi viaţa fără dragoste: Cum este pe Marte asa ar fi si viata fara dragoste ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
CiP! Posted August 27, 2014 Share Posted August 27, 2014 Suntem niste roboti cu sentimente , nimic mai mult Sper ca am zis destule prin asta Link to comment Share on other sites More sharing options...
KagariShizuko Posted August 27, 2014 Share Posted August 27, 2014 Ce reprezintă dragostea pentru tine? Dragostea pentru mine? Hm, pai pot sa zic ca e ceva unic care iti opreste complect fuziunea rationala si ceea sentimentala, parca stii ca orice ai face tot sufletul ti-l urmezi,dar pentru ca exista un dar intotdeauna, dragostea pentru mine nu reprezinta doar o lume roz, in dragoste suferi sau ai de castigat depinde de persoana care iti este alaturi. In principiu cred ca cum iti asterni asa dormi,depinde de tine de ce decizii iei si cat esti dispus sa risti pentru acest sentiment numit "dragoste",dupa cum ai zis si tu implica mai multe sentimente deci dragostea se poate transforma in universul tau in care sa evadezi sau poate sa-ti franga inima. Desigur nu exista dragoste doar pentru o anumita persoana sau ma rog, poti sa te iubesti o anumita tara, iti place cultura sau istoria...Poti sa iubesti animalul de companie sau ai o melodie preferata si pur si simplu iubesti sa o asculti la nesfarsit. Cum ar fi viaţa fără dragoste? Sincer, cred ca ar fi o lume "gri". De ce spun asta? Ei bine, n-ar mai fi compasiunea,n-ar mai fi fericirea n-ar mai fi lucrurile minuate sau momentele de neuitat cu prietenii pe care ii iubesti si ti-au fost alaturi. Ar fi razboaie,anti-separatistii ar avea puterea [cred ca pot sa zic] din nou, am fi total lipsiti de empatie, toti ar fi introvertiti si ar purta ura pe altii, pe cand dragostea poate aduce un armistitiu, pacea si chiar o lume noua in care toti suntem liberi sa iubim sau sa fim iubiti. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divine Posted August 31, 2014 Share Posted August 31, 2014 Este acel sentiment care nu poate fi exprimat si cand il simti vrei sa stai fara sa faci nimic doar sa te gandeati la persoala pentru care simti acest sentiment Viata ar fi foarte trista fara acest sentiment. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rusu-- Posted September 9, 2014 Share Posted September 9, 2014 Ce reprezintă dragostea pentru tine: Dragostea vine sub diferite forme dar in acelasi ambalaj , cum s-a spus si mai sus. Dragostea ne face oameni si ne tradeaza slabiciunea fata de ceva/cineva. EX: Cand pisica se trezeste pe la 5 dimineata ma trezeste si pe mine sa o mangai. Iubita te trezeste in toiul noptii sa o iei in brate. Same thing. Cum ar fi viaţa fără dragoste: Ar fi cam asa -------------------- , am fi niste roboti urmarind scopuri materiale si principii idioate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cedry2k ;x Posted November 19, 2014 Share Posted November 19, 2014 Ce reprezintă dragostea pentru tine: Este un sentiment pe care il imparti cu altcineva, fara dorinta de a primi ceva in schimb. Cum ar fi viaţa fără dragoste: Viata fara iubire este ca o viata fara sens :| Link to comment Share on other sites More sharing options...
ella. # Posted November 25, 2014 Share Posted November 25, 2014 Ce reprezintă dragostea pentru tine: Dragostea... este sentimentul suprem pe care-l poate avea un om... faţă de un alt om, faţă de sine. Este sentimentul care te face să uiţi că sunteţi 2, cel care contopeşte 2 persoane absolut diferite într-una singură. Eu una consider că fiecare simte dragostea diferit, şi pentru fiecare persoană in parte diferit. O iubire trecută, nu se poate compara cu una actuală, iar cea viitoare cine ştie cât de puternică va fi ? Iubirea este sentimentul ce nu are limită, ce nu ajunge niciodată în punctul maxim. Te face să ierţi, să treci pentru orice... doar pentru zâmbetul celeilalte persoane. Dragostea este cel mai puternic antidot împotriva oricărei neplăceri ! dar degeaba am încercat să explic aici... ea nu poate fi explicată, este pur şi simplu... magică. Cum ar fi viaţa fără dragoste: Aşa cum spune citatul " Trupul nu poate trăi fără suflet, nici omul fără iubire ! " (Laura M. Maria) ; Viaţa ar fi solitară şi... nulă, ce rost are să trăieşti dacă ştii că niciodată nu vei fi cu adevărat fericit ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts