Loading Posted July 8, 2013 Share Posted July 8, 2013 Sunt multi utilizatori incepatori care descarca anumite fisiere virusate,rezultand in schimbarea windows-ului. I. Mai intai trebuie sa stim cum se manifesta in general onfectarea pc-ului: Mai sus am dat doar cateva exemple,ele pot fi mult mai multe. 1. reducerea vitezei2. creste temperatura procesorului.3. procesorul se supra-solicita cu doar cateva programe deschise4. se deschid brusc pagini ciudate5. apar erori6. se modifica paginile de start ale browserelor II. Incercam sa deducem cauza: - ne gandim ce am instalat,rulat,descarcat,primit,ce siteuri suspecte am vizitat inainte de aparitia infectiei. III. Pentru a putea face o devirusare de succes,nu in proportie de 100% daca virusii sunt puternici si multi,descarcam Malwarebytes anty malware IV. instalam si ii dam o scanare completa. Stergem sau mutam in carantina tot ce gaseste. Dam un restart si vedem daca problemele s-au rezolvat. Daca nu,inseamna ca avem virusi mult prea puternici sau prea noi,astfel incat malwarebytes nu i-a detectat. Putem incerca cu softuri ca: super anty spyware,dr web cure it(recomandat sa il incercati dupa ce dezinstalati malwarebytes anty malware).Mai sunt si alte programe,mult mai puternice,dar nu le amintesc pentru ca in mainile unui incepator pot distruge calculatorul. Trebuie sa va pricepeti la calculatoare pentru a folosi softuri mai puternice. V. Sfaturi pentru a preveni infectarea(e mai bine sa previ decat sa dezinfectezi). 1. Folositi un soft de tip internet security.2. Pentru pc-uri puternice(peste 2-3gb ram)bitdefender internet security si kaspersky internet security.3. Pentru pc-uri medii sau mai slabute: avast internet security ,avg itenret security ,avira internet security.4. Nu accesati siteuri suspecte.5. Folositi google chrome,blocheaza anumite siteuri web virusate,de celelalte browsere nu stiu daca au aceasta caracteristica.Toate acele softuri anitivurs costa bani. VI. Softuri antivirus free pentru protectie:Va recomand avast sau avirai antivirus free + comoda firewall(necesita configurarea unui user experimentat pentru protectie maxima si cat mai potrivita pc-ului tau)/zone alarm free firewall(fara anitivurs) + malwarebytes anty malware. Cu malwarebytes dati din cand in cand o scanare ca sa stergeti virusii care au scapa antivirusului.VII. Tipuri de virusi:O sa va spun pe larg tipurile de virusi: 1. Virusi pentru distrugere,doar strica pc-ul.(de obicei,cei scrisi in batch care ssterg winul,etc)2. Virusi care fura informatii.(spyware,se ascund in pc si fura informatii)3. Alte tipuri de virusi.(altii)NU FOLOSITI DOI SAU MAI MULTI ANTIVIRUSI PE ACELASI PC ! Nu conteaza daca sunt de la firme diferite . Eu folosesc un scanner online pentru fisierele dubioase, anume Virustotal . Dar din pacate acest anti virus online are o limita de a scana un fisier cu o capacitate de maxim 64 mb . Acest scanner scaneaza fisierele folosind ajutorul mai multor firme de anti virusi. Scanner Online click ! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jor@ Posted July 15, 2013 Share Posted July 15, 2013 Bun anti virusul acela. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Awesome. Posted July 15, 2013 Share Posted July 15, 2013 Bun...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ezequiel Posted July 15, 2013 Share Posted July 15, 2013 Reducerea vitezei nu se datoreaza intotdeauna din cauza virusilor. Viteza se reduce si daca ai spatiu insuficient pe Partitia principala (unde e instalat windowsul). Eu recomand pentru calculatoare puternice (Peste 4GB RAM - in cazul meu) sa aveti spatiu pe acea aprtitie 50GB + (eu am 450 GB) , pentru calculatoare medii (2-4 GB RAM) - 30GB pe acea partitie , iar pentru calculatoare slabe , nu utilizati windows 7 (consuma multe resurse). Link to comment Share on other sites More sharing options...
cutzu1337 Posted August 2, 2013 Share Posted August 2, 2013 Nu stiu ce am face fara Anti Virus . Link to comment Share on other sites More sharing options...
RevoluTioN. Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 In legatura cu Chrome , care blocheaza anumite pagini , eu folosese Comodo Dragon , un fel de chrome si am ca antivirus BitDefender , daca vreau sa vizitez o pagina , mai dubioasa , BitDefenderul ma blocheaza , nu sunt sigur daca e de la browser sau antivirus , dar oricum ma scapa de cativa virusi , multumim pentru tutorial load Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hiena Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 Foarte bun anti virus ms Loa 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RevCrew- Posted August 23, 2013 Share Posted August 23, 2013 (edited) If you are not sure about a site you must scan it with this website Click! I suggest to have all the people to buy Avira Internet Security Plus 2013 because it's faster up your pc and it's protecting it too ! Link : Here! And this extra anivyrus will full protect you from malwares and keyloggers! http://www.spybotupdates.com/files/spybotsd162.exe Edited August 23, 2013 by ⓇⓔⓥⒸⓡⓔⓦ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts