Loading Posted July 1, 2013 Share Posted July 1, 2013 Cum să scrii cu diacritice 1. Descarcă această mapare de tastatură.2. Urmăreşte filmul de mai jos.Urmăreşte filmul de mai jos pentru a vedea ce trebuie să faci mai departe pentru că în cuvinte ar fi mai greu de explicat. 3. Acum poţi scrie cu diacritice simpluPoţi introduce diacriticele ţinând apăsată tasta Alt din dreapta (încearcă cu degetul mare de la mâna dreaptă) şi cu tastele a, i, s, t şi q astfel:Alt dreapta + a = ăAlt dreapta + i = îAlt dreapta + q = âAlt dreapta + s = şAlt dreapta + t = ţPentru a introduce majusculele diacriticelor, foloseşte tasta Shift:- încearcă să ţii apăsată tasta Alt din dreapta cu degetul mare de la mâna dreaptă- cu degetul mic sau inelarul de la mâna dreaptă ţine apăsat Shift- apoi apasă cu mâna stângă tasta respectivă: a, i, s, t, q Asta nu e tot, mai sunt şi ghilimelele româneşti: Alt dreapta + [ = „Alt dreapta + ] = ”Alt dreapta + , = «Alt dreapta + . = » Şi alte simboluri folositoare: Alt dreapta + e = €Alt dreapta + c = © NOTA:- această mapare foloseşte sedilele- dacă ai o tastatură cu caractere româneşti, e preferabil să foloseşti maparea existentă în Windows XP numită Romanian Link to comment Share on other sites More sharing options...
#Game. Posted August 2, 2013 Share Posted August 2, 2013 Şi eu tot acelaşi program îl folosesc pentru a scrie cu diacritice, foarte bine că l-ai postat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ezequiel Posted August 10, 2013 Share Posted August 10, 2013 Programul e bun. Nu are greseli , glitch-uri , bug-uri. Cred ca am sa incep si eu sa-l utilizez. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts