Jump to content

[Curiosities] Istoria unei fotografii – cum sunt acuzat că iau ordine de la Moscova, când, de fapt, am fost la invitația Memorial, o organizație desființată de Putin

Recommended Posts

Posted

vasile-ernu-prilepinoutput.jpg

https://www.libertatea.ro/opinii/fotografie-vasile-ernu-moscova-memorial-desfiintata-putin-4050997

Născut și crescut în Ucraina dintr-o lungă descendență de „evrei mesianici”, scriitorul român Vasile Ernu reacționează după ce pe Facebook a apărut o fotografie în care apare împreună cu un susținător al lui Vladimir Putin. „Fotografia a fost făcută la București în 2009, la un festival de literatură, când respectivul scriitor era un antiputinist convins. De niște ani, el și-a schimbat opinia și am rupt orice legătură. Cum pot fi eu responsabil pentru opinia politică a cuiva?”, răspunde Vasile Ernu.
Citeşte întreaga ştire: Istoria unei fotografii - cum sunt acuzat că iau ordine de la Moscova, când, de fapt, am fost la invitația Memorial, o organizație desființată de Putin.

A apărut o poză și un domn comentează pe Facebook că aș fi prieten cu un scriitor care este putinist și lider de partid „fascist”. Domnul care postează fotografia se numește Radu Gârmacea – angajat la Humanitas. El atacă și ziarul Libertatea. Termenii folosiți sunt „tribună pentru propagandă”, asta numai pentru că Libertatea l-a intervievat pe ambasadorul Rusiei la București, așa cum, în aceeași zi, CNN l-a intervievat pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Postarea a fost preluată și rostogolită de domnul Vladimir Tismăneanu. Domnul Tismăneanu e de mult supărat pe mine, are o predilecție să mă atace; cel puțin așa cred, am învățat să nu confund propria părere cu adevărul. Sacru în numele libertății e dreptul domnului Tismăneanu să mă atace în numele propriilor opinii, sacru e dreptul meu să nu răspund de două ori.

Prilepin a devenit putinist convins și am rupt orice relație În ultimii ani însă, Prilepin a făcut o turnură radicală spre ideologia „Lumea rusă”, a devenit un aprig susținător al lui Putin și al expansiunii ruse. Lucru care a și dus la ruptura oricărei relații între noi, dar și dintre el și alți mulți oameni din cultura rusă.  Eu nu pot fi nici responsabil și nici nu am puterea de a schimba ceva în legătură cu ideile și convingerile oamenilor. În Rusia, mulți au migrat dintr-o tabără în alta, s-au răcit relații umane, de familie, s-au născut adversități sau chiar dușmănii.

• I love it 2
  • Haha 1
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.