Jump to content

Leaderboard

The search index is currently processing. Leaderboard results may not be complete.

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 08/04/2014 in all areas

  1. Happy Birthday A special word for a Special persion which is important for me Happy Birthday Adrian monk = ghassen appy Birthday to the most lovable and adorable star on this planet. May your birthday bring you good luck to last for the whole year. Happy birthday to you..!!
    5 points
  2. 3 points
  3. Am intrat in perioada in care incep cele mai multe zvonuri legate de produsele Apple, acestia urmand sa pregateasca cateva lansari in luna octombrie. iPad Air 2014 este urmatorul vizat dupa mult discutat iPhone 6 sau Air. Pana acum stim ca viitorul iPad va pastra acelasi design, dar va suferi o serie de imbunatatiri precum un procesor A8, o camera de 8 MP ce va putea filma in slow motion, iar ecranul va avea o rezolutie de 2048 x 1536 pixeli. Procesorul ar trebui sa fie mai economic si mai puternic, dar un procesor nou nu ar fi neaparat primul lucru pe care acestia sa il schimbe. S-ar putea sa se puna mai mult accent pe calitatea ecranului si pe rezolutia acestuia. Intre timp s-ar zvoni ca Apple pregateste un iPad de 12 inch, un concurent pentru Note Pro cu diagonala identica.
    3 points
  4. Au trecut aproximativ patru luni de cand Nokia a lansat seria X de telefoane cu sistem de operare Android, modificat de Microsoft pentru a semana cu Windows. Si parerile au fost impartite. Incercand sa remedieze din problemele semnalate la primele modele, Nokia introduce acum smartphone-ul X2. Acesta este ceva mai puternic, pleaca de la Android 4.3 Jelly Bean (si nu 4.1 ca data trecuta), si are interfata imbunatatita cat s-a putut. In primul rand, la nivel de hardware regasim o platforma Qualcomm Snapdragon 200 MSM8210 cu procesor quad core Cortex A7 la 1.2 GHz si GPU Adreno 302. Memoria RAM este de 1 GB, iar pentru stocare avem 4 GB interni si un slot microSD. Ecranul lui X2 este un IPS ClearBlack cu diagonala de 4.3″ (10.9 cm) si rezolutie de 800*480 pixeli (217 ppi). Ca si conectivitate regasim 2G, 3G, Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS, microUSB, jack audio de 3.5 mm si dual microSIM. Camera principala are un senzor de 1/4″ si 5 MP, si flash LED, iar cea secundara se multumeste cu 0.3 MP. Nokia X2 masoara 122*68*11.1 mm si cantareste 150 de grame. Iar bateria sa Li-Ion de 1800 mAh este suficienta pentru 13 ore de vorbit, aproape 23 de zile de stand-by, sau 86 de ore de muzica. Ca si modificari la interfata si control, avem acum doua butoane la telefon: de back si home. Primul, prin apasare continua ne duce in meniul clasic de multitask manager de Android, in timp ce versiunea deficitara introdusa de Microsoft, Fast Lane, o gasim acum prin slide la stanga. Iar in dreapta regasim acum toate aplicatiile instalate, cum se intampla si la Windows Phone. Si primim si un meniu de notificari. Pretul acestui telefon va fi de 100 €.
    3 points
  5. am fost la conferinta de presa Microsoft unde acestia ne-au impartasit cateva din planurile lor de viitor, dar cel mai important moment a fost cel in care am aflat despre colaborare cu Allview si lansarea pe piata a trei dispozitive cu Windows la bord. Microsoft si Allview vor mai colabora si in viitor, dar haideti sa vedem cu ce informatii ne-am intors. Microsoft ne-a vorbit despre planurile lor de extindere si cum vor acestia cu un singur sistem de operare sa lege un telefon, o tableta si un PC. Microsoft ne-a reamintit ca au marit spatiul din OneDrive si ca utilizatorii suitei Office 360 vor primi spatiu de 1TB. Dar despre asta ne-a vorbit Alexandru aici. La urmatoarea veste publicul a afisat un zambet pe fata: la achizitionarea unui produs cu Windows vei primi Office 360 gratuit timp de 1 an de zile. Gabriela Mladin, Consumer Channels Group Director, Microsoft România: „Partenerii noștri reprezintă motorul de creștere pentru Windows și ne bucurăm să anunțăm astăzi parteneriatul cu ALLVIEW pentru a aduce clienților noștri români mai multe opțiuni de device-uri mobile, la prețuri competitive. Cu Windows, abordarea noastră este de a oferi o perspectivă unică, foarte personală, pe smartphone și tabletă.” Dar sa vorbim si despre Allview si produsele lor. Primele prezentate au fost telefoanele Impera i si Impera S, doua telefoane cu o diferenta de pret de 50 de lei, dar fiecare adresate unui alt public. Impera i este o un telefon pentru tineri, cu un design slim 7.2 mm si ecran IPS HD de 4.7 inch protejat de sticla Dragontrail. Are un proceosr quad core de 1.2 GHz de la Qualcomm, 1 GB de RAM si 8 GB de stocare. Camera este de 8 MP si respectiv 2 MP, suporta dual-SIM si ruleaza Windows 8.1. Acesta este disponibil la un pret de 700 lei. Impera S este destinat mai mult mediului bussines. Specificatiile sunt identice cu ale lui Impera i, doar ecranul fiind de 5 inch. Diferenta intre ele o face design-ul si bateria, la Impera S fiind mai mare. Nu stim inca capacitatea. Pretul este de 750 de lei. Si ultimul produs este tableta Impera i8, o tableta cu Windows 8 with Bing foarte interesanta. Ruleaza pe un procesor Intel Atom Z3735E Quad Core pe o arhitectură de 64 biți, are GPU Intel HD Graphics, 1 GB de RAM si 16 GB de stocare. Display-ul este de tip IPS si rezolutie HD, iar la pachet primesti Office 360 Personal si 1 TB spatiu in cloud. Tableta este disponibila la un pret de 850 de lei. Lucian Peticilă, General Manager, Allview: „Piața device-urilor mobile Windows este în continuă creștere. Prin intermediul gamei Impera oferim în continuare clienților noștri produse competitive ce confirmă succesul dezvoltării de device-uri menite să echilibreze portofoliul actual de produse cu cererea existentă în piață. Astfel, parteneriatul cu Microsoft ne susține în dezvoltarea de alternative adaptate dinamicii pieței.” [sursa]
    3 points
  6. 2 points
  7. 2 points
  8. 2 points
  9. Noul update pentru driverele AMD deține o serie de modificări pentru a oferi atât suport pentru noile tehnologii ca Mantle și pentru a rezolva o parte din problemele cu versiunile anterioare. Cel mai important update vine ca stabilitate ridicată pentru cea mai puternică placă grafică a producătorului , Radeon R9 295X2. Driverul vine cu suport complet pentru Open GL 4.4 și îmbunătățiri în zona de CrossfireX la ultima generație de plăci grafice. Nu doar plăcile noi sunt compatibile cu aceste drivere Catalyst 14.4, care pot fi instalate chiar și pentru seria Radeon HD 5000 a producătorului. Suportul pentru CrossfireX vine pentru jocurile Crysis 3, Far Cry 3, Annon 2080, Titanfall și Metro: Last Light, iar cei care se joacă pe mai mult de un monitor, sau pe monitoare 4K UHD, suportul pentru Eyefinity a fost și el îmbunătățit, mai ales pentru situațiile în care V-Sync este folosit. Battlefield 4 a primit o serie de modificări odată cu suportul pentru Mantle, care rezolvă o serie de probleme de stabilitate, și cresc performanța de rulare a jocului. Problemele pe care le aveau utilizatorii de sisteme cu procesoare A10 din seria Kaveri sunt acum rezolvate.
    2 points
  10. La numai trei luni de la lansarea smartphone-ului high endGalaxy S5, Samsung i-a pregatit o varianta mai puternica, denumita neinspirat Galaxy S5 LTE-A. Aceasta se va alatura versiunii rezistente S5 Active, si celei mici S5 Mini, in plus pe langa cele doua configuratii initiale (Snapdragon 801 / Exynos 5422). Ce schimbari primim? In primul rand din nume ne dam seama ca avem parte de conectivitatea LTE-A, capabila de viteze de download de 225 Mb/sec (fata de LTE cat4 de pana acum care se oprea la 150 Mb/sec). Si asta gratie modemului Gobi 9×35 integrat in noua platforma Qualcomm Snapdragon 805 cu care vine echipat acest Galaxy S5 LTE-A. Platforma este compusa in rest dintr-un procesor quad core Krait 450 la 2.5 GHz, si un GPU Adreno 420. Telefonul mai are 3 GB de RAM, 16 sau 32 GB interni, si slot microSD ce permite card-uri de pana la 128 GB. Si cum avem toate aceste noi resurse, s-a schimbat si ecranul Super AMOLED. Acesta are o diagonala tot de 5.1″ (13 cm), dar rezolutia de 2560*1440 pixeli (576 ppi), pentru a nu ramane mai prejos. Restul specificatiilor raman aceleasi: camera principala de 16 MP si secundara de 2 MP, rezistenta la apa, conectivitate etc. Nici dimensiunile nu se modifica, telefonum masurand 142*73*8.1 mm si cantarind 145 de grame. Samsung Galaxy S5 LTE-A este lansat zilele acestea, initial pe piata din Coreea de Sud, la un pret inca nedezvaluit.
    2 points
  11. Am vorbit deja despre procesoarele Haswell E, viitorul in materie de procesoare high end de la Intel. Deci stim ca vor fi trei modele, doua hexa core-uri si un octo core, ca vor folosi un nou socket LGA2011 (incompatibil cu cel de acum), ca vor avea si un nou chipset, X99, si ca vor lucra cu memorie DDR4. Insa pana in prezent data exacta a lansarii nu era cunoscuta. Se preconiza ceva spre sfarsitul acestui an 2014, dar nimic mai clar. Totusi Intel a lasat sa-i scape aceasta informatie, si putem sa spunem acum ca procesoarele Haswell E vor sosi in luna septembrie. Ziua exacta nu a fost comunicata, dar este mai putin importanta.
    2 points
  12. Intel ne-a vorbit despre procesoarele high end Haswell E inca de anul trecut 2013, desi ele erau programate pentru sfarsitul anului 2014. Acum, ca ne apropiem de lansare, sunt prezentate cele trei CPU-uri care vor forma aceasta serie limitata. Ele vor fi scumpe, rapide, si incompatibile cu actualele placi de baza. Si asta in ciuda folosirii aceluias socket LGA2011. Insa aranjarea pinilor este diferita de ce am vazut la Ivy Bridge E, pentru ca Haswell E va integra un controller de memorie DDR4 quad channel, ce va suporta oficial frecvente pana la 2133 MHz. Si vom avea doua hexa core-uri si un singur octo core, toate cu multiplicatorul deblocat, Hyper-Threading si TurboBoost, si un TDP de 140 W. Insa frecventele prin Turbo nu au fost inca dezvaluite. Totodata, pentru a limita mai mult modelul cel mai ieftin, devenit acum si el hexa core, Intel s-a gandit sa-i dezactiveze din benzile PCI-E 3.0, din cele 40 normale acest CPU ramanand cu 28. Cele trei procesoare Haswell E vor primi si un nou chipset, X99, ce promite zece port-uri SATA 600, Sata Express si M.2, GigaLAN si sase USB 3.0, pe langa alte opt benzi PCI-E 2.0.
    2 points
  13. La evenimentul IPPAWARDS (iPhone Photography Awards) s-a ajuns la concluzia ca poti face fotografii bune fara echipament scump (nu ca iPhone-urile ar fi foarte ieftine). La acest eveniment au fost prezentate o serie de fotografii facute cu niste telefoane iPhone, nu stim exact ce modele. Acestea nu au suferit editari, desi ma indoiesc la unele cadre. Am pus mai jos fotografiile care au dovedit acest lucru. Dar va intreb pe voi: este iPhone cel mai bun telefon pentru fotografii? Eu zic ca nu. Nokia are o camera foarte buna si consider ca acest eveniment este doar pentru a mai stoarce niste bani de la fani.
    2 points
  14. Dupa FirePro W9100, cu GPU-ul Hawaii complet functional, ca in Radeon R9 290X, AMD a adus in sfera placilor video profesionale si modelul FirePro W8100, un echivalent al placii Radeon R9 290. Deci avem parte de GPU-ul Hawaii cu 2560 Stream Processors, 64 ROP-uri si 160 unitati de texturare. Acesta are la dispozitie 8 GB memorie GDDR5 pe 512 bits, la aceeasi frecventa desktop de 5000 MHz. Insa frecventa GPU-ului a fost scazuta, pentru stabilitate, undeva la 820 MHz, ceea ce scade puterea de procesare a placii la 4.2 TFLOPS. Iar cu precizie dubla FirePro W8100 este capabila de 2.1 TFLOPS. Totul intr-un TDP de 220 W. Noua placa profesionala de la AMD, destinata aplicatiilor tip Computing Aided Design si Media Entertainment, are patru iesiri DP 1.2, si este asteptata pe piata incepand cu luna iulie 2014, exclusiv prin Sapphire.
    2 points
  15. Compania AOC este tot mai activa in ultimul timp, incercand sa intre in primele optiuni ale doritorilor de monitoare LCD. Si pentru asta tocmai a lansat un nou model destinat segmentului gaming, pe numele sau g2770Pqu. Acesta are o diagonala de 27″ (68.6 cm), si rezolutie fullHD de 1920*1080 pixeli. g2770Pqu foloseste un panel TN, cu timp de raspuns de 1 ms (G2G), si un refresh de 144 Hz. Luminozitatea se ridica la 300 cd/m2, in timp ce contrastul ajunge la 1000:1. Ca si conectivitate avem DVI, HDMI (inclusiv MHL pentru a reda continulul din smartphone), VGA, DP, si cate doua port-uri USB 3.0 si 2.0. g2770Pqu integreaza doua boxe a cate 2 W fiecare, si permite ajustarea inaltimii, a inclinarii si a orientarii. Pretul este insa putin cam mare, de 420 € (2200 lei).
    2 points
  16. Am pus aceasta intrebare pentru ca am vazut ca unii ati fost interesati de acest model cand am scris despre lansarea lui. Din pacate nu a ajuns in Romania, pana acum. S-ar putea ca prietenii nostri de la Mobiletrend.ro sa il aduca si sa il ofere la un pret bun daca exista cerere. Motorola nu se bucura de un succes la noi in tara si mi-am pus semne de intrebare dupa ce am testat Moto G. Cum se poate ca un telefon atat de bun sa nu fie bagat in seama? De ce? Pentru ca majoritatea prefera Samsung, Apple si mai nou HTC. Motorola desi are un cuvant de spus acesta nu este luat in seama. Astept parerile voastre in comentarii si as vrea sa dezbatem acest subiect. Intre timp, as vrea sa raspundeti si la intrebarea principala: ati cumpara Moto X acum? V-am facut munca mai usoara si am atasat mai jos specificatiile. Noi urmeaza sa testam un Moto X in scurt timp si suntem curiosi de ceea ce poate, chiar daca in august face un an. Specificatii Moto X Platforma: Qualcomm MSM8960Pro Snapdragon Procesor: Dual Core 1.7 GHz GPU: Adreno 320 Memorie interna: 16/32/64 GB fara slot microSD RAM: 2 GB Ecran: 4.7 inch, AMOLED, rezolutie 1280 x 720 pixeli Camera: 10 MP, autofocus, LED flash, 1.4 µm pixel size, geo-tagging, touch focus, face detection, panorama, HDR, inregistrare video FHD, cu HDR si sunet stereo Conectivitate: Wi-Fi, GPS, A-GPS, Bluetooth 4.0, micro-USB, jack audio, DLNA, LTE Baterie: 2200 mAh OS: Android 4.4.3 KitKat Dimensiuni si greutate: 129.3 x 65.3 x 10.4 mm, 130 grame
    2 points
  17. Thanks to all of you guys <3 i reaaaaly appreciate it
    1 point
  18. Daca aveti un iPhone poate ati dat peste o aplicatie interesanta, denumita iVibe Massager, ce se lauda ca foloseste capacitatea vibratorie a telefonului pentru a oferi masaj de relaxare utilizatorului. Insa, daca ne uitam mai bine chiar si pe site-ul aplicatiei, observam ca scopurile sale sunt ceva mai… intime. Ceea ce multi au inteles abia mai tarziu, dupa ce au descarcat aplicatia si i-au scris si un review. Iar numele lor a aparut pe pagina respectiva, o data cu grijile ca cineva cunoscut ar putea observa. Drept urmare majoritatea celor ce au descarcat iVibe Massager i-au rugat pe programatori sa le stearga comentariile, si sa anuleze dovada descarcarii. Comentariile in mare parte au disparut. Dar se pare ca afirmatia “hundreds of thousands of people who are satisfied” – sute de mii de persoane satisfacute, nu este chiar asa de adevarata…
    1 point
  19. Lol now there app where you can use your phone to make your massage )
    1 point
  20. Asa cum v-am promis in cateva articole anterioare despre promotii si parteneriate pe care le fac solutiile de antivirus pentru a-si lichida si ultimele stocuri de antivirusi pentru anul in curs. Iata ca acum a venit si randul celor de la Panda, acestia lansand o promotie prin care puteti sa descarcati antivirus licentiat, in valoare de 30 de dolari total gratuit. Fara prea multe detalii, iata cum puteti descarca aceasta licenta. Pentru a obtine Panda Internet Security 2014 GRATUIT, folositi link-ul: http://sharewareonsale.com/s/panda-inte ... urity-sale Promotia este valabila inca 2 zile si 21 de ore, deci pana pe data de 11 iulie la ora 8 dimineata. Spor la descarcat!
    1 point
  21. Va prezint un joc ce va fi lansat de curand. Este vorba de Raven's Cry. -------------------------- Developer : TopWare Interactive Platforme : PC Gen : Adventure Mod : SinglePlayer/MultiPlayer Data lansarii : 14.10.2014 Scurta descriere : Raven's Cry este un joc de aventura, care a fost anuntat pentru PC, MAC sau XBOX in a doua ju[CENSORED]te a acestui an. Acest joc va fi plasat in secolul 17, in lumea piratilor din Marea Caraibelor. Raven's Cry va avea o grafica dark, gamerii avand ocazia sa descopere fatele intunecate ale oraselor Havana si Port Royale. Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=0mPJlNJN7gY Cerinte de sistem : CPU : Intel Pentium 4 @ 3.2 GHz / AMD Athlon 64 3200+ RAM : 4 GB Video : nVidia GeForce 205 / ATI Radeon HD 6290 Sistem de operare (O.S.) : Win XP/Vista/7/8 HDD : 5 GB
    1 point
  22. 1 point
  23. 1 point
  24. 1 point
  25. Thank you all ))) i really appreciate it
    1 point
  26. Was a nice battle Really V1 W3edoneL ---> 8 Votes V2 Freaky^ ---> 7 Votes Winner W3edonel with 8 Votes I hope next time i will beat you T/C Please!
    1 point
  27. Cei de la Apple nu vor face niciodata o tableta de 12 inchi , e prea mult , ne-am obisnuit cu forma lor patratoasa , nu se va modifica asta , va asigur eu As vrea sa vad o baterie mai buna pe iPhone 6 , iPad Air 2014 nici nu e in discutie , nu stiu unde ai citit asta
    1 point
  28. Ocazional avem de-a face cu fisiere care nu vor sa se stearga, muta, deschide sau edita. Aceste fisiere de cele mai multe ori sunt blocate de anumite programe pornite in calculator. Insa acestea pot fi deblocate prin oprirea proceselor care le folosesc sau deblocand fisierul respectiv din aplicatie fara a inchide fortat aplicatia. Pentru a putea debloca fisierul sau fisierele vom folosi o aplicatie numita LockHunter. Acesta se poate downloada de la urmatoarea adresa: http://lockhunter.com Aplicatia functioneaza pe sistemele de operare Windows Xp, Vista si 7 de 32 si 64 de biti. Poate debloca sau sterge fisierele. Fisierele care se sterg, pot fi recuperate din Recycle Bin. Dupa instalare vom avea la click dreapta pe fisiere "What is locking this file?". Aceasta este o scurtatura catre programul care va debloca acele fisiere. Dand click pe acesta scurtatura, ne va deschide o fereastra. Aici avem mai multe optiuni: Ca sa deblocam fisierul apasam butonul Unlock It! Ca sa stergem fisierul apasam butonul Delete It! La apasarea butonului Other... vom avea 2 optiuni: vom putea inchide procesul (programul) care utilizeaza acel fisier apasand Close Locking Processes sau putem sterge procesul de pe hard disc apasand Delete Locking Processes From Disk.
    1 point
  29. Cateva comenzi care pe parcurs va vor ajuta atunci cand aveti nevoie . -------------------------------------------------- # cat /proc/cpuinfo - Informatii despre procesor # spci ; arata date despre : placa de baza,video ,sunet # cat /etc/issue - ca sa afli ce versiune de linux ai # whoami -arata nume root # ocklist - ce porturi are deschise # sudo pppoeconf - conectare net rds # w ,who - iti arata cine mai e online pe sistem # mkdir , rmdir - creaza si tot odata sterge un folder # rm -i ; sterge fisiere si totodata suntem anuntati daca suntem de acord # rm -r ; sterge directoare(foldere) care nu sunt goale # sudo ifconfig - arata mac,ip server si ip meu # sudo passwd - aschimba parola de root # last - unde sunt conectat (logurile ca adresa ip ) # sudo fdisk -l - vede partitiile # df - arata spatiul liber de pe hard # ssh user@127.0.0.1 - verfica daca ai port 22 deschis # df -h - vad cat spatiu are hardu # cat /etc/shadow - arata parolele scriptate # /sbin /ifconfig | grep inet - vezi ip-urile serverului . # Free - afiseaza cata memorie ram sau swap este ocupata ; # reboot - comanda ce va restarteaza calculatorul ; # ftp - stabileste o conexiune ftp # clear - sterge tot de pe terminal (curata) # ls /usr/bin - arata toata comenziile care se pot da prin terminal {TARE} # rm -rf - sterge toate fisierele din/si directorul dat # netstat -aut -arata conectarile care sunt la net - si comanda netstat -ant – face acelasi lucru # date - arata ziua si data de azi # sudo apt-get install openssh-server ; deschide port 22 # sudo apt-get remove openssh-server- inchide port 22 # sudo /etc/init.d/ssh stop - inchide port 22 # sudo /etc/init.d/ssh restart ; da restart la port 22 (gen reprospatare) # ls ; arata directoarele home # ls -a ; arata si pe cele ascunse # ls -l ; arata data si ora cind sau folosit # ls -al -arata si pentru cele ascunse data si ora # cat ; arata rapid continutul unui fisier # touch ; creaza fisiere # mkdir ; creaza foldere # find ; arata tot ce ai in directoare (foldere ) si cauta in acelasi timp # nslookup venus ; arata ip-ul serverului de unde ai net # pico ; poti scrie fisiere text <> crtl+b ; revi la rindul anterior <> ctrl +o ; iti da dreptul sa # salvezi<> ctrl+k ; sterge linia scrisa curenta <> ctrl+x 1; iesi din director # gzip ; arhiveaza # gunzip -c ; citeste continutul arhivei cu un sigur fisier in el # gunzip ; dezarhiveaza # zip ./virus.zip ./new.txt ; arhiveaza fisierul virus .txt # zip -r - arhiveaza un folder # unzip virus.zip - dezarhiveaza acea arhiva numita virus # cd director ; intru in directorul ales # cd - -revi la directorul anterior # dir ; arata fisierele din directorul in care esti # file ; afla tipul unui fisier # useradd user ; creaza uzer nou # useradd -o -u 0 user ; creaza user nou dar cu drept de root # userdel user -sterge userul facut # groupadd user - adauga grupuri # groupdel user - sterge grupuri # cat /etc/passwd ; arata ce useri are # cat /etc/group - atata informati despre grupuri de utilizatori # plog ; arata date despre ip cu era in windows comanda ipconfig /all # wget -r -l 1 ; copie site complet cu tot cei in el # sudo fsck - Verifica si repara sistemul de fisiere (etx2, ext3, vfat , msdos etc...) # cp - copie fisiere sau foldere # cp -r ; copie directorul cu tot cei in el # mv fis_sursa fis-destinatie ; redenumeste acel fisier in acelasi director # mv fis-sursa dir_destinatie - nuta fisierul in alt folder # mv dir_sursa dir-destinatie -redenumeste un folder # mv virus.txt virus.doc ; se redenumeste acel fisier (modifica extensia ) # wc fisier ; arata numarul de caractere ,cuvinte ,lini dintru -ul text # ifconfig sau plog ; arata adress mac,ip la conectarea net # kill -1 -1 - omoara toate procesele # gksu nautilus ; rulezi cu drept de root in grafica # sudo apt-get remove (purge) ; dezinstaleaza softurile # sudo apt-get autoremove - dezinstaleaza si dependentele acestora # sudo apt-get autoclean - curata sistemul # write user ; trimite mesaj de la admin la useri selectati si intre useri , dar sa aiba terminalul deschis {sudo wall} trimite mesajul dupa inchiderea terminalului # cat /etc/services - fiseaza serviciile uzuale si porturile utilizate # chmod +x virus.sh - face acel fisier (virus.sh) in executabil # sudo aptitude safe-upgrade ; daca pica curentul in timpul unui update ,reface sistemul pentru a putea intra in el # cat n /etc/virus va afisa informatia cu cifre in dreptul fiecarui rind (1......x),din fisierul virus =pwd=Text aldinEdit pwd - (print working directory) listează calea absolută a directorului curent (direcotrul în care ne aflăm) ? $ pwd /home/my_home_directory cd /another/location - (change directory) schimbă directorul curent în directorul primit ca paramentru Acesta poate fi de forma: nimic - merge în directorul home al userului $ cd - N-am folosit niciun parametru deci se preia automat home dir (notat cu ~) $ pwd - Folosesc pwd pentru verificarea directorului curent /home/my_home_directory - Acesta e directorul meu home cale relativă - directorul respectiv trebuie să fie cuprins în cel curent (nu se foloseşte niciodată / înaintea căii) altfel primim un mesaj care spune că acel director nu există $ cd /dir1 - această comandă schimbă directrul în dir1 din / bash: cd: /dir1: No such file or directory - care nu există pentru că nu a fost creat $ cd dir1 - aici se preia ca parametru /home/my_home_directory/dir1 $ pwd - Verific directorul curent /home/my_home_directory/dir1 cale absolută - directorul respectiv se află undeva mai sus decât directorul curent (obligatoriu se foloseşte / înaintea căii) $ cd /usr/bin $ pwd /usr/bin .. - directorul părinte (suntem in /usr/bin de la comanda precedentă) $ cd .. $ pwd /usr / - rădăcină $ cd / $ pwd / NOTĂ: Deplasarea într-un director care are un nume format din mai multe cuvinte se face folosind ghilimele pentru încadrarea acestora sau \ înainte de fiecare spaţiu. Exemple: cd "multiword named directory" cd multiword\ named\ directory lsEdit ls /some/directory - (list) listează conţinutul directorului primit ca parametru Acesta poate fi de forma: nimic - listează conţinutul directorului curent (suntem în / de la comanda precedentă) $ ls bin/ etc/ initrd/ live/ media/ opt/ root/ sys/ tmp/ var/ boot/ dev/ home/ lib/ lost+found/ mnt/ proc/ sbin/ usr/ cale relativă sau absolută - listează conţinutul directorului primit ca parametru $ ls /usr bin/ etc/ games/ include/ lib/ libexec/ local/ sbin/ share/ src/ X11R6/ ../ - listează conţinutul directorului părinte $ cd $ pwd /home/my_home_directory $ ls ../ my_home_directory Pot fi folosite următoarele opţiuni: -a (all) - listează toate fişierele şi directoarele inclusiv pe cele ascunse $ ls -a Documente/ Fisier Muzica/ .Secret_dir/ .secret_file -l (long) - listează informaţii suplimentare $ ls -l drwxr-xr-x 2 tiberiu tiberiu 4096 2010-07-13 12:18 Desktop/ -rw-rw-r-- 1 tiberiu tiberiu 0 2010-06-24 09:53 Fisier lrwxrwxrwx 1 tiberiu tiberiu 25 2010-04-17 19:41 Muzica -> /mnt/data/Galerii/Muzica// Acest output conţine câte o linie pentru fiecare fişier/director şi mai multe coloane pentru separarea informaţiilor. Prima coloană este formată din 10 caractere ce reprezintă tipul elementului (- fisier, d director, l link) şi apoi permisiunile (r read, w write, x execute) fiind grupate câte 3 pentru owner, group şi others. A doua coloană indică numărul de scurtături către acest fişier/director. A treia coloană conţine numele ownerului în timp ce a patra numele grupului. A cincea coloană indică dimensiunea în B (bites). A şasea şi a şaptea conin data şi ora la care a fost creat sau când s-a efectuat ultima modificare. Ultima coloană reprezintă numele fişierului (nu are / la sfârşit), directorului (are / la sfârşit) sau link-ului care va indica şi fisierul sau folderul ţintă. Opţiunile -l şi -a pot fi folosite împreună sub forma -la sau -al pentru combinarea output-ului celor două; astfel vom avea descriere amănunţită pentru toate fişierele şi directoarele. Opţiunea -h (human) se foloseşte în combinaţie cu -l pentru afişarea dimensiunii într-un format mai usor de citit (KB, MB, GB).
    1 point
  30. Opţiunile prezentate sunt numai cele folosite frecvent; pentru mai multe informaţii citiţi pagina man a conenzii tastând $ man numele_conenzii într-un terminal sau mergeţi pe site-ul http://linuxmanpages.com/ şi introduceţi comanda dorită în câmpul Search For.
    1 point
  31. Variabila PATH = variabila de sistem; este o lista cu directoarele in care sistemul de operare cauta pentru a gasi excutabile. Pentru a vedea valoarea variabile $PATH echo $PATH Aceasta poate fi modificata pentru sesiunea curenta dupa cum urmeaza: export PATH=$PATH:/cale_director Aceasta va ramane valabila pe durata sesiunii curente. Aceasta poate fi modificata permanent dupa cum urmeaza: Modificati, dupa nevoie, fisierele de mai jos adaugand la sfarsitul liniei care incepe cu PATH= :/cale_director 1. Un singur utilizator $HOME/.bash_profile 2. Toti utilizatorii mai putin root /etc/profile 3. Root /root/.bash_profile
    1 point
  32. Placa de retea in sistem pentru care facem modificarile are denumirea eth0 si o vom configura cu urmatoarele setari: IP address: 192.168.1.2 Subnet Mask: 255.255.255.0 Gateway: 192.168.1.254 DNS1: 192.168.1.253 DNS2: 192.168.1.252 Pentru a aplica IP-urile de mai sus scrie comanda urmatoare inlocuind unde este necesar: ifconfig eth0 192.168.1.2 netmask 255.255.255.0 broadcast 192.168.0.255 up route add default gw 192.168.1.254 echo "nameserver 192.168.1.253" > /etc/resolv.conf echo "nameserver 192.168.1.252" >> /etc/resolv.conf Dupa repornirea masinii va trebui sa rulam comenzile de mai sus. Pentru salvarea setarilor IP dupa reboot trebuie modificate anumite fisiere de sistem: REDHAT/FEDORA /etc/sysconfig/network NETWORKING=yes HOSTNAME=nume_PC GATEWAY="192.168.1.254" /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 DEVICE=eth0 BOOTPROTO=static BROADCAST=192.168.1.255 IPADDR=192.168.1.1 NETMASK=255.255.255.0 NETWORK=192.168.1.0 ONBOOT=yes
    1 point
  33. Cateodata e convenabil sa montezi o imagine ISO in loc sa o scrii pe CD. Pentru a monta imaginea in locatia /mnt/iso_mount, folositi comanda de mai jos: mount -o loop -t iso9660 cale_fisier.iso /mnt/iso_mount
    1 point
  34. Linux este un sistem de operare de tip Unix care a fost initial creat de catre Linus Torvalds, care mai apoi a fost ajutat de programatori din toata lumea. Linux denumeste numai kernel-ul, existenta sistemului de operare nu ar fi posibila fara uneltele de baza care provin de la proiectul GNU, de unde si numele complet si corectGNU Linux (din comoditate deseori se foloseste doar cuvântul Linux când se face o referinta la sistemul de operare). Sistemul este compus din kernel ("inima" sistemului de operare, care gestioneaza memoria, fisierele, procesele, dispozitivele periferice s.a.m.d.), programe utilitare si aplicatii. O distributie de Linux ofera toate aceste componente alaturi de un installer, si alte facilitatii pentru a înlesni instalarea si configurarea. Linux este un sistem de operare dezvoltat sub licenta GNU (GNU Public License) care prevede ca poate fi disponibil gratuit si ca sursele sunt, de asemenea, disponibile în conditiile prevazute de licenta. Licenta GNU mai prevede ca aceasta situatie nu se poate schimba, cu alte cuvinte Linux-ul este si va ramâne liber, la dispozitia oricui vrea sa îl foloseasca.
    1 point
  35. Daca folositi LXDE pe Arch Linux si doriti sa aveti in panel tastatura in limba romana pentru a folosi si diacritice cand scrieti o lucrare, un mail, atunci puteti sa procedati in felul urmator: Se da click dreapta pe panel (LXPanel) apoi Add/Remove Panel items keyboard-arch-1 Add keyboard-arch-2 Keyboard Layout Handler keyboard-arch-3 Dupa apasarea butonului Add in panel (panou) o sa va apara un steag cu tastatura instalata si folosita la instalarea linuxului. keyboard-arch-4 Aici se da click pe steag si se alege Keyboard Layout Handler Settings. Se debifeaza Keep system layouts keyboard-arch-5 keyboard-arch-6 keyboard-arch-7 keyboard-arch-8
    1 point
  36. Steam pentru Linux este disponibil de ceva timp si precum ne-am asteptat Valve a lansat varianta oficiala pentru Linux a lui Half-Life 1. Acest lucru inseamna si faptul ca puteti rula Counter-Strike 1.6 pe sisteme de operare Linux gen Ubuntu sau Fedore Core fara niciun alt program inafara de Steam for Linux. Deci urmati pasii urmatori pentru a juca Counter-Strike 1.6 in Steam pe Ubuntu : - In Steam intrati in Steam Library, duceti-va la Counter-Strike, dati click stanga pe el si intrati in Properties. - Accesati tab-ul Beta si inscrieti-va in SteamPipe beta - Instalati jocul Totusi, inca nu puteti da direct click pe butonul Play (dar se va rezolva in cateva zile). Pentru a rezolva aceasta problema parcurgeti urmatorii pasi : - Deschideti un terminal - dati cd ~/.steam/steam/SteamApps/common/Counter-Strike/ - Deschideti jocul cu LD_LIBRARY_PATH=. ./hl_linux -game cstrike Alternativ va puteti crea un launcher pe desktop. Din cate am observat CS 1.6 ruleaza mult mai bine cu Linux pe calculatoare vechi fata de Windows 7 sau 8.
    1 point
  37. La Computex-ul de anul acesta ce a avut loc in Taiwan, Philips a venit cu ceva inovator si foarte interesant. Este vorba de un ansamblu de doua monitoare ce ar trebui sa iti usureze munca de birou. Pe numele sau complet, 19DP6QJNS este un concept de doua monitoare de 19 inch puse impreuna pentru a crea un singur monitor ultra wide. Cele doua monitoare sunt despartite de o latura subtire de 3.5 mm si se pot roti pana la 22.5 grade. Stim doar ca au panou IPS si conectivitate DP, VGA si HDMI cu MHL si cate doua USB-uri pentru fiecare monitor. Pretul nu este specificat si nici data de lansare in Europa. Philips Two in One a castigat premiul Gold Award la aceasta editie Computex. Este inovator si util? Din punctul meu de vedere inovator nu este, iar despre utilitate nu pot spune nimic. Voi?
    1 point
  38. Nici bine nu a apucat sa se aseze tehnologia OLED ca LG lucreaza la perfectionarea tehnologie Quantum Dot si inlocuirea OLED-urilor cu aceasta. Tehnologia Quantum Dot este deja utilizata de Sony si de Samsung, dar nu la un nivel atat de ridicat. LG a decis sa colaboreze cu QD Vision pentru extinderea acestei tehnologi si pentru perfectionarea ei, in timp ce rivalii doar se joaca cu ea. Tehnologia Quantum Dot este o combinatie intre OLED si clasicul LCD. Aceasta promite o paleta de culori cu 50% mai bogata fata de OLED, mai economica si nu atat de suprasaturata. Quantum Dot nu are nevoie de o sursa de lumina precum cea LED, ci se foloseste chiar de LED-ul albastru din matricea LCD-ului pentru a genera lumina. Mai mult, fiecare pixel are propria lui sursa de lumina. LG a pornit colaboarea cu QD Vision, acestia ocupandu-se de aceasta tehnologie inca din 2010. LG spera sa aduca aceasta nouta tehnologie la un nivel comercial si sa elimine OLED-urile, care nu le-a adus atat de mult profit din cauza costurilor mari de productie.
    1 point
  39. In prima ju[CENSORED]te a acestui an 2014 Intel trebuia sa lanseze procesoarele Broadwell. Insa trecerea la procesul tehnologic de 14 nm s-a dovedit mai dificila decat era asteptat, respectivele CPU-uri intarziind luni bune. Iar noua data de lansare esteplasata undeva la sfarsitul lui 2014 sau inceputul lui 2015. Totusi, in ciuda acestei intarzieri substantiale, urmatoarele procesoare de la Intel, denumite Skylake, nu au fost si ele amanate. Iar ultimele planuri le promit pe la ju[CENSORED]tea anului viitor 2015. Ele sunt realizate tot intr-un proces tehnologic de 14 nm, deci fabricarea nu ar trebui sa mai fie o problema. Dar reprezinta o revizie majora la Intel, asa cum a fost si Sandy Bridge sauHaswell, si vor avea nevoie de un nou socket, LGA1151, incompatibil cu actualul LGA1150. Este posibil sa vedem si suport pentru memoria DDR4 cu aceasta ocazie. Si se preconizeaza intai modele normale, urmate putin mai tarziu de cele cu multiplicator deblocat, in stil Devil’s Canyon. Dar daca asa vor sta lucrurile, ar insemna ca Broadwell ar avea o speranta de viata de numai sase luni. Ceea ce nu prea i-ar justifica existenta, si ar face multi utilizatori sa astepte urmatorul produs. Si din aceste simplu motiv credem ca Intel va amana si Skylake, cel mai probabil pana in 2016.
    1 point
  40. Au trecut aproximativ doua saptamani de cand nVidia a lansat, dupa cateva amanari, placa video dual GPU GeForce Titan Z. Aceasta reunea doua GPU-uri Kepler GK110 complet functionale, insa cu frecvente ceva mai mici, la un pret exorbitant, de 3000 $. Iar la o asa placa si un asa pret, faptul ca nVidia nu a furnizat mostre de testat ne-a facut sa ne gandim la adevarul crunt. Adevar confirmat acum de cele doua review-uri facute pe cont propriu dePCPerspective si HardwareInfo. Ca GeForce Titan Z nu aduce nici macar performante egale cu ale concurentei directe, AMD Radeon R9 290X2, sauGeForce GTX 780 Ti / GTX Titan Black in SLI, concurenta mult mai ieftina. Adevar intre altele usor de intuit numai uitandu-ne la frecvente. Asa ca, dupa ce Titan Z a fost cea mai rapida placa video pentru jocuri, sau mai bine zis ar fi trebuit sa fie, nVidia a hotarat sa o reprezinte ca o placa GPGPU, ce exceleaza in calcule cu precizie dubla. Intr-un fel similar primului Titan. Numai ca aceasta noua placa video nu mai detine dublul rol si de cea mai rapida solutie gaming. Iar pretul exorbitant ne face sa ne gandim la orice altceva… Nothing to see here, move on.
    1 point
  41. Dupa ce-si revenise in ultimele trimestre, AMD este inca o data pe minus la inceput de 2014. Mai exact, in primele trei luni ale acestui an a inregistrat incasari de 1.4 miliarde $, cu 22% mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut 2013, dar in scadere cu 13.5% fata de sfertul precedent. Iar la final, dupa ce a tras linie, a ajuns la un deficit de 20 milioane $, mai mic decat cel de 146 milioane de acum un an, insa fara termed de comparatie fata de profitul de 89 milioane $ obtinut in trimestrul precedent de la sfarsit de 2013. Dar poate in 2014 lucrurile vor merge mai bine la AMD, si compania se va redresa rapid.
    1 point
  42. go fight them better than delete ther flag grow up .
    1 point
  43. This post cannot be displayed because it is in a password protected forum. Enter Password
  44. what u guys know about Palestine ! u know only what u saw on TV the reality is much worst some news only god know it and few people Its Massacre there , and All governments just watching , god terminate usa and Israel god be with u brave Palestinians i really hope i was there between you .
    1 point
  45. Mulţumesc tuturor pentru like-uri ) până la urmă facem facebook din asta , am revenit şi eu cu câteva poze noi :
    1 point
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.