Jump to content

Recommended Posts

Posted

MCZoPTQyMCZoYXNoPWZmNmM3MzI4NTZjN2UyZTRlM2ZhMTNlODdmZjViODMw.thumb.jpg

Selecționerul Gabonului, Thierry Mouyouma, a răspuns criticilor care i-au fost adresate după înmormântarea lui Aaron Boupendza.

Fostul atacant al Rapidului a murit pe 16 aprilie, la doar 28 de ani, după ce s-a aruncat în gol de la etajul 11 al blocului în care locuia, în China. Boupendza părăsise Rapidul în ianuarie. Trupul său a fost repatriat în Gabon, iar o ceremonie de amploare a avut loc la sfârșitul lunii mai. De la eveniment a absentat antrenorul echipei naționale, Thierry Mouyouma, și membrii staff-ului său. Mouyouma a refuzat mult timp să facă orice fel de comentariu pe marginea subiectului, însă a rupt până la urmă tăcerea într-un interviu acordat portalului Union.

Mouyama a fost interzis la înmormântare de familia lui Boupendza

Într-un dialog pe care l-a avut online cu câțiva suporteri cu numai câteva luni înainte să moară, Aaron Boupendza l-a atacat pe Mouyama.

"Cine este el? Cine îl cunoaște? Unde a jucat? Cât timp ticălosul de Mouyouma este aici, nu mă voi mai întoarce la echipa națională", a transmis Boupendza. Cuvintele sale au stârnit un scandal major, iar fotbalistul a fost, până la urmă, cel care și-a cerut iertare public.

"Problema cu echipa națională este că, la un moment dat, i-am făcut pe jucători să creadă că sunt mai puternici decât instituția. Jucătorii au luat echipa națională ostatică. Când am ajuns noi, aceasta era starea de lucruri. Am preferat să păstrăm bunăstarea unei națiuni în detrimentul certurilor interne", a replicat Mouyama.

"Vreau să prezint scuze antrenorului și poporului gabonez pentru această izbucnire a mea. Formatul videoclipului și comentariile pe care le-am făcut la adresa lui nu au fost cele mai bune lucruri. Vreau să-mi cer iertare. Trec prin momente dificile. Scopul meu este să fiu mereu acolo dacă antrenorul are nevoie de mine. Cel mai important lucru este să-ți recunoști greșeala și să accepți criticile", a parat Boupendza.

Numai că familia fotbalistului nu a trecut peste schimbul de replici. Lui Mouyama i s-a transmis să nu vină la funeralii pentru că nu e bine primit.

"În urma discuțiilor pe care le-am avut cu Federația și cu Ministerul Sportului, am înțeles că am fost declarat persona non grata la ceremonie. Prin urmare, nu m-am putut opune dorințelor familiei, în special ale mamei, care a refuzat prezența mea și a sfaff-ului meu la înmormântare. De asemenea, nu am putut strica omagiile adus de o națiune pentru unul dintre fiii săi", a dezvoltat Mouyama.

Aaron Boupendza a strâns 35 de selecții în echipa națională a Gabonului între 2016 și 2023. A marcat 8 goluri.

https://m.digisport.ro/fotbal/liga-1/scandal-major-dupa-inmormantarea-lui-boupendza-antrenorul-nationalei-n-a-mai-rezistat-si-a-spus-tot-la-doua-luni-distanta-3704015

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.