Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Acestea sunt cele mai periculoase E-uri care fac mancarea mai gustoasa, mai dulce si mai colorata !

 

Fereste-te de ele, pentru ca sunt cancerigene!

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, unul dintre cei mai mari dusmani ai aditivilor alimentari, explica ce pun producatorii in mancare pentru a o face mai gustoasa, mai dulce si mai colorata!
 

media_136836013155567700.jpg

 

Pentru a avea o calitate senzoriala – gust, savoare, aroma, culoare – majoritatea producatorilor pun in alimente aditivi periculosi, sau E-uri si dau “gustul nefiresc de bun”, explica Menci pe site-ul personal ! Asadat, iata care sunt cei mai intalniti aditivi care se folosesc in alimente de care ar trebui sa ne ferim! Cum facem asta? Citim etichetele alimentelor, ne sfatuieste specialistul!

Gustul de carne dat de: glutamati (E620, 621, 622, 623, 624, 625), guanilati (E627, 628, 629), inozinati (E630, 631, 633), ribonucleoride (E634, 635)

Gustul dulce dat de edulcorantii intensi de sinteza fara calorii: acesulfam-K (E950), aspartam (E951), acid ciclamic (E952), zaharina (E954), sucraloza (E955)

Culorile intense date de colorantii chimici de sinteza: tartrazina (E102), galben de chinolina (E104), galben portocaliu (E110), azorubina (E122), rosu Ponceau (E124a), albastru briliant (E133), verde briliant (E142).

 

Din cauza acestor aditivi consumati des ne putem alege cu boli foarte grave, printre care numeroase forme de cancer! Asadar, evitati sa consumati produsele care au aceste E-uri si incercati sa tineti copiii cat mai departe de ele!

Edited by Łoadiиg.
  • I love it 8
  • 2 years later...
Posted

Dupa parerea mea ,pot spune ca cele mai buclucase E-uri se afla in asa numitele cipsuri sau snacks-uri pe care multa lume le consuma fara sa isi dea seama cate chimicale contin acesti "cartofi" taiati.Un  exemplu  este E296-acid malic care se gaseste in cipsuri.

  • 3 months later...
Posted
On 3/3/2016 at 6:47 PM, merlotte said:

Dupa parerea mea ,pot spune ca cele mai buclucase E-uri se afla in asa numitele cipsuri sau snacks-uri pe care multa lume le consuma fara sa isi dea seama cate chimicale contin acesti "cartofi" taiati.Un  exemplu  este E296-acid malic care se gaseste in cipsuri.

În ziua de azi nimeni nu se mai uită pe ambalaj. Mulţi.. mulţi oameni consumă foarte multe "E-uri" şi e un semn de alarmă. Prea multe boli, prea multă lume necunoscătoare. Sincer, şi eu consumam foarte multe prosti, foarte multe..decând m-am apucat de sală am aflat multe lucruri.. şi mi-am restrecţionat foarte multe lucruri.

# Interesant topic, mulţumim.

  • 3 years later...
Posted

 

In my opinion, I can say that the most troublesome E's are in the so-called chips or snacks that many people consume without realizing how many chemicals contain these "potatoes" cut. An example is E296-malic acid which is found in chips.

Posted

n ziua de azi nimeni nu se mai uită pe ambalaj. Mulţi.. mulţi oameni consumă foarte multe "E-uri" şi e un semn de alarmă. Prea multe boli, prea multă lume necunoscătoare. Sincer, şi eu consumam foarte multe prosti, foarte multe..decând m-am apucat de sală am aflat multe lucruri.. şi mi-am restrecţionat foarte multe lucruri.

# Interesant topic, mulţumim.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.