Loading Posted June 10, 2013 Share Posted June 10, 2013 (edited) Acestea sunt cele mai periculoase E-uri care fac mancarea mai gustoasa, mai dulce si mai colorata ! Fereste-te de ele, pentru ca sunt cancerigene! Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, unul dintre cei mai mari dusmani ai aditivilor alimentari, explica ce pun producatorii in mancare pentru a o face mai gustoasa, mai dulce si mai colorata! Pentru a avea o calitate senzoriala – gust, savoare, aroma, culoare – majoritatea producatorilor pun in alimente aditivi periculosi, sau E-uri si dau “gustul nefiresc de bun”, explica Menci pe site-ul personal ! Asadat, iata care sunt cei mai intalniti aditivi care se folosesc in alimente de care ar trebui sa ne ferim! Cum facem asta? Citim etichetele alimentelor, ne sfatuieste specialistul! Gustul de carne dat de: glutamati (E620, 621, 622, 623, 624, 625), guanilati (E627, 628, 629), inozinati (E630, 631, 633), ribonucleoride (E634, 635) Gustul dulce dat de edulcorantii intensi de sinteza fara calorii: acesulfam-K (E950), aspartam (E951), acid ciclamic (E952), zaharina (E954), sucraloza (E955) Culorile intense date de colorantii chimici de sinteza: tartrazina (E102), galben de chinolina (E104), galben portocaliu (E110), azorubina (E122), rosu Ponceau (E124a), albastru briliant (E133), verde briliant (E142). Din cauza acestor aditivi consumati des ne putem alege cu boli foarte grave, printre care numeroase forme de cancer! Asadar, evitati sa consumati produsele care au aceste E-uri si incercati sa tineti copiii cat mai departe de ele! Edited August 3, 2013 by Łoadiиg. 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fear is an illusion Posted March 3, 2016 Share Posted March 3, 2016 Dupa parerea mea ,pot spune ca cele mai buclucase E-uri se afla in asa numitele cipsuri sau snacks-uri pe care multa lume le consuma fara sa isi dea seama cate chimicale contin acesti "cartofi" taiati.Un exemplu este E296-acid malic care se gaseste in cipsuri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniels; Posted June 5, 2016 Share Posted June 5, 2016 On 3/3/2016 at 6:47 PM, merlotte said: Dupa parerea mea ,pot spune ca cele mai buclucase E-uri se afla in asa numitele cipsuri sau snacks-uri pe care multa lume le consuma fara sa isi dea seama cate chimicale contin acesti "cartofi" taiati.Un exemplu este E296-acid malic care se gaseste in cipsuri. În ziua de azi nimeni nu se mai uită pe ambalaj. Mulţi.. mulţi oameni consumă foarte multe "E-uri" şi e un semn de alarmă. Prea multe boli, prea multă lume necunoscătoare. Sincer, şi eu consumam foarte multe prosti, foarte multe..decând m-am apucat de sală am aflat multe lucruri.. şi mi-am restrecţionat foarte multe lucruri. # Interesant topic, mulţumim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajawal. Posted October 14, 2019 Share Posted October 14, 2019 In my opinion, I can say that the most troublesome E's are in the so-called chips or snacks that many people consume without realizing how many chemicals contain these "potatoes" cut. An example is E296-malic acid which is found in chips. Link to comment Share on other sites More sharing options...
C00L-MAN Posted October 19, 2019 Share Posted October 19, 2019 n ziua de azi nimeni nu se mai uită pe ambalaj. Mulţi.. mulţi oameni consumă foarte multe "E-uri" şi e un semn de alarmă. Prea multe boli, prea multă lume necunoscătoare. Sincer, şi eu consumam foarte multe prosti, foarte multe..decând m-am apucat de sală am aflat multe lucruri.. şi mi-am restrecţionat foarte multe lucruri. # Interesant topic, mulţumim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts