KIT Posted March 4, 2013 Share Posted March 4, 2013 Cu totii avem o problema comuna legata de PC,si anume dupa un timp Pc-ul incepe sa ruleze din ce in ce mai lent motivele fiind destul de variate: Computerul este vechi si nu mai face fata noilor cerinte impuse de jocurile sau programele actuale. Este infectat cu diferiti troieni, virusi sau programe spyware.La aparitia unor ferestre nedorite pe ecran de obicei cu continut “neortodox” stim ca avem de-a face cu asa ceva. Au avut loc o multime de instalari si dezinstalari, iar acum constati ca PC-ul ruleaza mai lent,nu ai mai curatat fisierele temporare de foarte mult timp(de cele mai multe ori cookies) Rulezi 2 sau mai multi antivirusi.Nu este recomandat sa rulezi mai mult de un program antivirus prin simplul fapt ca se perturba reciproc ceea ce duce la incetinirea Pc-ului Nu ai mai defragmentat hardul.De obicei aceasta este cauza cea mai comuna a incetinirii Pc-ului. Cele mai bune programe care te pot ajuta sa imbunatatesti performanta unui PC sunt: 1.Malware Bytes Daca vine vorba de infectii malware, nu cred ca mai exista multe alternative, decat cele mentionate mai jos.Malware Bytes este unul dintre cele mai vechi programe de acest gen(asta nu inseamna ca e un lucru negativ, ci dimpotriva), avand deja o reputatie solida, caci si-a dovedit de atatea ori eficienta impotriva la astfel de amenintari.Versiunea gratuita nu difera cu mult fata de cea premium, poate cel mai important neajuns fiind protectia in timp real.Totusi, nu cred ca acest program trebuie sa inlocuiasca vreun antivirus, ci mai degraba sa-l sustina. Desi numele este sugestiv, in sensul ca ar gasi si elimina programe malware, cred ca ar fi bine sa explic un pic acest termen.Prin malware intelegem de fapt un ansamblu de infectii, tip troieni, rootkits(programe care nu pot fi vizualizate de catre user in procese) sau backdoors(programe care “boicoteaza” metodele normale de autentificare). Ce-as mai vrea sa subliniez aici e chiar instalarea acestui program.Dezvoltatorii spun ca ea se bazeaza pe tehnologia Chameleon, facand astfel posibila instalarea programului chiar daca sistemul e infectat(rau de tot), acesta numai permitand nici instalarea programelor.Exista si astfel de infectii, atat de dure si stiu bine, ca le-am simtit pe propriul PC. 2.IoBit Malware Fighter Un alt program foarte cunoscut, care si-a construit de asemenea reputatia prin eficienta sa, dar cu siguranta mult mai repede.Chiar la ei pe website, se poate vedea un tabel care pune in perspectiva ce iti ofera versiunea premium, respectiv gratuita.Intr-adevar, diferenta e mai frapanta in comparatie cu Malware Bytes, dar asta nu inseamna ca este un program mai slabut, asta ramanand desigur la latitudinea utilizatorilor.Un lucru care desi pare trivial, dar care cred ca trebuie mentionat este aspectul, interfata programului.Este una mult mai atragatoare, in comparatie cu cea de la programul anterior.Probabil pentru userii mai putin atasati de PC in general cred ca se potriveste mai bine. 3.Comodo Cleaning Essentials Probabil nu e atat de popular, caci Comodo ne-a uimit intr-un mod placut cu alte programe, gen firewall sau antivirus, dar toate au un inceput nu…Comodo vrea sa-si construiasca o imagine si pe aceasta piata, asa ca si-a lansat un antimalware.L-am descarcat si primul lucru care m-a izbit a fost timpul in care am rulat programul pur si simplu.Nici o instalare, totul era preinstalat, doar am acceptat niste termeni si am dat clic pe Smart Scan.Cat despre infectii, nu am descarcat intentionat ca sa vad daca le gaseste.Asa ca nu stiu cat de eficient e.Totusi, merita o sansa. 4.IObit – Advanced system Care free Poate cel mai popular program din clasa lui…O clasa in care se remarca programele cu cele mai multe functii, desigur, toate gratis daca e posibil(din pacate nu e chiar asa).Advanced System Care e un compendiu de programele, toate inglobate intr-un software robust care, utilizate corespunzator, pot sa-ti imbunatateasca vizibil performanta PC-ului. Programul include un defragmentator, un registry cleaner, vine cu multe functii legate de securitatea sistemului, cauta erori prin sistem.As vrea sa subliniez aici un lucru, dupa o scanare obisnuita, nu tot ce apare ca o eroare este chiar una.Deseori, se intampla ca din neatentie sa stergeti cu acest program fisiere sau registre importante pentru vreun software.Asa ca, intotdeauna, dupa o scanare analizati si voi rezultatele.Pentru fisierele cu risc ridicat programul e foarte bun, cele cu risc minim prezinta problema mentionata mai sus. Pe langa toate astea, programul vine si cu o “trusa de unelete” ce contine vreo 20 de aplicatii, cum ar fi:Disk Doctor, Smart Ram, Internet Booster(asta-i numa la pro).Poate cea mai interesanta aplicatie este Turbo Boost, aplicatie ce imbunatateste vizibil performanta, oprind aplicatiile mai putin necesare.Ea are 2 moduri, un mod de lucru si un mod de jocuri. 5.Glary Utilities Ca si alte programe din aceeasi clasa, Glary Utilities e un software ce intruneste o multime de aplicatii.Versiunea gratuita ofera foarte multe optiuni, inclusiv defragmentator, aplicatii de curatare si optimizare a fisierelor si programelor.Desi nu are o interfata la fel de interactiva ca si Advanced System care Free, se pare ca s-ar bucura de o comunitate mai redusa, dar in acelasi timp, mai dedicata. Functia 1-Click Maintenance face exact ce spun si dezvoltatorii…iti tine PC-ul in forma maxima zi de zi.Nu afecteaza cu nimic PC-ul, ea stergand doar fisierele temporare, Cosul de Gunoi, aplicatii startup ce par periculoase, chiar si cateva programe malware. 6.Bleach Bit Bleach Bit pot spune inca de la inceput ca nu e un program creat pentru cei mai grabiti.Cei mai meticulosi, cu mai multa rabdare si care stiu exact de ce nu au nevoie cu siguranta au nevoie de acest program. Bleach Bit ofera un control desavarsit asupra lucrurilor pe care vrei sa le stergi.In comparatie cu alte programe, inclusiv cele mentionate mai sus care iti pun la gramada toate erorile sau fisierele, sa zicem cele temporare, Bleach Bit vine cu o groaza de optiuni care iti permit sa stergi de exemplu doar Crash Reports de la Firefox, sau numai cookie-urile HTML5.Deci, asta e chiar control desavarsit. 7.CCleaner Acest program, a devenit mai mult decat popular in ceea ce face.CCleaner a dovedit ca nu este program mai bun si mai simplu decat el insusi in a sterge fisierele temporare si a curata rapid un registru.Nu vine cu atat de multe optiuni ca si Bleach Bit, dar cu siguranta e mai simplu de utilizat caci vine cu anumite campuri(checkboxes) autocompletate.Multi useri nu au rabdare in a bifa tot ce ar vrea sa stearga sau nu, ar vrea doar sa dea clic pe un buton si gata.CCleaner face chiar acest lucru. Cam asta am avut de spus. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts