Jump to content
Facebook Twitter Youtube

Cupa Davis, ziua a treia: Ungur - Busta 3-6, 6-7. Mergea a pierdut în trei seturi cu Bautista. România - Spania 1-4

Recommended Posts

Posted

Cupa Davis, ziua a treia: Ungur - Busta 3-6, 6-7. Mergea a pierdut în trei seturi cu Bautista. România - Spania 1-4

Ungur a pierdut primul set, scor 3-6!

Pablo Carreno Busta îl înlocuieşte pe Feliciano Lopez în ultimul meci al duelului dintre România şi Spania. Ibericii conduc cu 3-1 astfel că ultima confruntare se va juca după sistemul cel mai bun din trei seturi.

Jucătorul de tenis Florin Mergea, în vârstă de 31 de ani, a fost învins, duminică, scor 4-6, 3-6, 2-6, de Roberto Bautista, 28 de ani, astfel că Spania conduce România cu scorul de 3-1 şi obţine calificarea în barajul pentru Grupa Mondială.

Partida dintre Mergea şi Bautista a durat o oră şi 45 de minute şi va fi urmată de meciul dintre Adrian Ungur şi Feliciano Lopez. Conchita Martinez, căpitanul nejucător al echipei de tenis a Spaniei, îl mai are la dispoziţie şi pe Pablo Carreno (25 de ani, locul 46 ATP).

Florin Mergea l-a înlocuit pe Marius Copil, după ce sportivul român a acuzat dureri abdominale.

Scorul la general între România şi Spania este 1-3, după ce România a pierdut ambele partide de simplu din prima zi. În primul meci, Marius Copil (25 de ani, locul 163 ATP) a fost învins de Feliciano Lopez (34 de ani, poziţia 21 ATP), scor 6-7 (4), 7-5, 4-6, 6-3, 3-6, după 3 ore şi 41 de minute. Apoi, Adrian Ungur (31 de ani, locul 185 ATP) a fost învins de către Roberto Bautista (28 de ani, 15 ATP), scor 3-6, 2-6, 1-6.

În cea de-a doua zi, sâmbătă, echipa de dublu a României, formată din Florin Mergea şi Horia Tecău, a învins dublul Feliciano Lopez/Marc Lopez, scor 3-6, 6-1, 1-6, 7-5, 6-3.

Florin Mergea i-a luat locul lui  Copil pentru meciul cu Bautista, după ce Marius a acuzat o accidentare. Mergea, obişnuit cu partidele de dublu, a pierdut în trei seturi contra spaniolului, însă obiectivul său principal a fost acela de a demonstra că poate face faţă şi se poate lupta pentru fiecare punct.

"Am muncit foarte mult să aducem meciul în a treia zi. Obiectivul meu principal a fost să lupt, dacă mă luăm după calculele hârtiei nici nu trebuia să stau cu el pe teren. A fost o atmosferă incredibilă, nu-mi venea să ies de pe teren. Am încercat să atac cât pot de mult", a declarat Florin Mergea pentru DigiSport.

Bautista câştigă setul trei şi implicit partida! Spania conduce România cu 3-1. Confruntarea dintre Ungur şi Feliciano Lopez se va juca după sistemul cel mai bun din trei seturi.

Bautista câştigă şi setul secund!

Bautista câştigă primul set deşi Mergea a lăsat senzaţia în unele momente că se poate impune.

A început meciul dintre Mergea şi Bautista! Spaniolul serveşte primul!

UPDATE: Marius Copil este înlocuit de Florin Mergea în primul meci al zilei, informează DigiSport. "Am făcut o ruptură abdominală. Nu am simţit în timpul meciului fiind încălzit, dar m-am resimţit la final. Voi merge la Bucureşti să fac un RMN, sper să nu fie nimic grav. Decizia de a juca azi am luat-o dimineaţă", a declarat Copil.

Vineri, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, România a pierdut ambele partide de simplu din ziua 1. În primul meci, Marius Copil (25 de ani, locul 163 ATP) a fost învins de către de Feliciano Lopez (34 de ani, poziţia 21 ATP), scor 6-7 (4-7), 7-5, 4-6, 6-3, 3-6, după 3 ore şi 41 de minute. Apoi, Adrian Ungur (31 de ani, locul 185 ATP) a fost învins de către Roberto Bautista (28 de ani, 15 ATP), scor 3-6, 2-6, 1-6.

Sâmbătă, perechea Horia Tecău/Florin Mergea a trecut de cuplul Feliciano Lopez/Marc Lopez cu scorul de 3-6, 6-1, 1-6, 7-5, 6-3, astfel că după două zile de competiţie Spania conduce România cu 2-1.

Astăzi se vor juca meciurile Marius Copil - Roberto Bautista şi Adrian Ungur - Feliciano Lopez. Prima confruntare este programată să înceapă la ora 13:00.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

WHO WE ARE?

CsBlackDevil Community [www.csblackdevil.com], a virtual world from May 1, 2012, which continues to grow in the gaming world. CSBD has over 70k members in continuous expansion, coming from different parts of the world.

Important Links