₩ăřņîñĞ Posted July 17, 2016 Posted July 17, 2016 Ungur a pierdut primul set, scor 3-6! Pablo Carreno Busta îl înlocuieşte pe Feliciano Lopez în ultimul meci al duelului dintre România şi Spania. Ibericii conduc cu 3-1 astfel că ultima confruntare se va juca după sistemul cel mai bun din trei seturi. Jucătorul de tenis Florin Mergea, în vârstă de 31 de ani, a fost învins, duminică, scor 4-6, 3-6, 2-6, de Roberto Bautista, 28 de ani, astfel că Spania conduce România cu scorul de 3-1 şi obţine calificarea în barajul pentru Grupa Mondială. Partida dintre Mergea şi Bautista a durat o oră şi 45 de minute şi va fi urmată de meciul dintre Adrian Ungur şi Feliciano Lopez. Conchita Martinez, căpitanul nejucător al echipei de tenis a Spaniei, îl mai are la dispoziţie şi pe Pablo Carreno (25 de ani, locul 46 ATP). Florin Mergea l-a înlocuit pe Marius Copil, după ce sportivul român a acuzat dureri abdominale. Scorul la general între România şi Spania este 1-3, după ce România a pierdut ambele partide de simplu din prima zi. În primul meci, Marius Copil (25 de ani, locul 163 ATP) a fost învins de Feliciano Lopez (34 de ani, poziţia 21 ATP), scor 6-7 (4), 7-5, 4-6, 6-3, 3-6, după 3 ore şi 41 de minute. Apoi, Adrian Ungur (31 de ani, locul 185 ATP) a fost învins de către Roberto Bautista (28 de ani, 15 ATP), scor 3-6, 2-6, 1-6. În cea de-a doua zi, sâmbătă, echipa de dublu a României, formată din Florin Mergea şi Horia Tecău, a învins dublul Feliciano Lopez/Marc Lopez, scor 3-6, 6-1, 1-6, 7-5, 6-3. Florin Mergea i-a luat locul lui Copil pentru meciul cu Bautista, după ce Marius a acuzat o accidentare. Mergea, obişnuit cu partidele de dublu, a pierdut în trei seturi contra spaniolului, însă obiectivul său principal a fost acela de a demonstra că poate face faţă şi se poate lupta pentru fiecare punct. "Am muncit foarte mult să aducem meciul în a treia zi. Obiectivul meu principal a fost să lupt, dacă mă luăm după calculele hârtiei nici nu trebuia să stau cu el pe teren. A fost o atmosferă incredibilă, nu-mi venea să ies de pe teren. Am încercat să atac cât pot de mult", a declarat Florin Mergea pentru DigiSport. Bautista câştigă setul trei şi implicit partida! Spania conduce România cu 3-1. Confruntarea dintre Ungur şi Feliciano Lopez se va juca după sistemul cel mai bun din trei seturi. Bautista câştigă şi setul secund! Bautista câştigă primul set deşi Mergea a lăsat senzaţia în unele momente că se poate impune. A început meciul dintre Mergea şi Bautista! Spaniolul serveşte primul! UPDATE: Marius Copil este înlocuit de Florin Mergea în primul meci al zilei, informează DigiSport. "Am făcut o ruptură abdominală. Nu am simţit în timpul meciului fiind încălzit, dar m-am resimţit la final. Voi merge la Bucureşti să fac un RMN, sper să nu fie nimic grav. Decizia de a juca azi am luat-o dimineaţă", a declarat Copil. Vineri, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, România a pierdut ambele partide de simplu din ziua 1. În primul meci, Marius Copil (25 de ani, locul 163 ATP) a fost învins de către de Feliciano Lopez (34 de ani, poziţia 21 ATP), scor 6-7 (4-7), 7-5, 4-6, 6-3, 3-6, după 3 ore şi 41 de minute. Apoi, Adrian Ungur (31 de ani, locul 185 ATP) a fost învins de către Roberto Bautista (28 de ani, 15 ATP), scor 3-6, 2-6, 1-6. Sâmbătă, perechea Horia Tecău/Florin Mergea a trecut de cuplul Feliciano Lopez/Marc Lopez cu scorul de 3-6, 6-1, 1-6, 7-5, 6-3, astfel că după două zile de competiţie Spania conduce România cu 2-1. Astăzi se vor juca meciurile Marius Copil - Roberto Bautista şi Adrian Ungur - Feliciano Lopez. Prima confruntare este programată să înceapă la ora 13:00. Quote
Recommended Posts