Jump to content
Facebook Twitter Youtube

Oricât de atenți suntem cu laptopul nostru, se poate întâmpla mai devreme sau mai târziu să vărsăm lichide în el. Fie din neglijența noastră fie din neglijența altor membri ai familiei sau din cauza unui animal de companie. Lichidele sunt foarte peri


Recommended Posts

Posted

Hard diskul este o componentă foarte sensibilă la șocuri, lovituri, zdruncinări și chiar la trecerea timpului prin asta înțelegând uzura.
Diverse acțiuni pe care le intreprindem, infectarea cu mallware, fișiere corupte sau erori umane, toate acestea contribuie la defectarea hard diskului în timp sau chiar brusc în cazuri extreme de șocuri sau lichide infiltrate.

Atunci cand hardul se defectează, laptopul nu mai poate rula sistemul de operare, care era stocat pe hard diskul ce tocmai s-a defectat. Laptopul se poate aprinde însă nu vă veți putea folosi de el decât dacă veți conecta un alt hard disk sau veți rula un cd cu windows live, dar în multe dintre cazuri, defectele pot fi de așa natură încât laptopul nici să nu se mai aprindă.

Cum protejam datele de pe hard disk?

Pentru a proteja datele, tot ce trebuie sa faceți este un back-up. Din când în când (alegeți dumneavoastră frecvența) salvați fișierele noi create (imagini, documente etc) fie pe un alt hard disk, pe stick sau card de memorie, dar recomandarea noastră este în cloud. Există servicii de cloud atât gratuite cât și platite, iar printre cele mai la îndemână sunt cele oferite de Dropbox sau Google Drive.

Salvând constant datele pe un alt suport, atunci când hard diskul se va defecta, nu veți pierde datele. Eventual se vor pierde câteva date, dacă ultima salvare s-a petrecut în urmă cu cateva zile.

Nu am făcut backup! Cum recuperez datele?

Datele dumneavoastră pot fi recuperate în proporție de 95% în multe dintre situații însă este foarte important să nu încercați dumneavoastră să desfaceți hard diskul sau alte operațiuni care ar însemna intervenția asupra hard diskului.
Defectele sunt de mai multe tipuri: logice, mecanice sau electronice. Fiecare are particularitățile lui cu specificația ca în cazul defectelor logice, recuperarea s-ar putea face și acasă cu prin software dedicat. Pentru recuperare date hdd completă recomandăm apelarea la service laptop  sau un centru specializat pe recuperare date.
Costurile pentru recuperarea datelor sunt destul de mari mai ales în cazul defectelor electronice sau mecanice, defecte care presupun înlocuirea componentelor cu unele noi identice pentru a face hard diskul funcțional. În aceste situații costurile sar de 500 de lei și pot sări chiar și de 1000 de lei, de aceea este foarte important să acționați preventiv și să faceți back-up constant.

Atenție sporită la reinstalarea sistemului de operare

Dacă vă reinstalați singuri sistemul de operare vă recomandăm să fiți atenți la pasul în care trebuie să for[CENSORED]ți partițiile și să alocați spațiul destinat fiecărei partiții. Înainte de a for[CENSORED] partiția, asigurați-vă că în acea partiție nu există date nesalvate. Majoritatea laptopurilor sunt partiționate în C și D. Partiția C este cea în care se instalează de regulă fișierele sistemului de operare și aceasta este partiția pe care va trebui să o for[CENSORED]ți înaintea reinstalării. Fișierele de pe desktop, din my documents, downloads, my pictures și alte locații asemănătoare, sunt în partiția C, de aceea înainte de for[CENSORED]re va trebui să vă asigurați că ați mutat în D fișierele din locațiile menționate.

Guest
This topic is now closed to further replies.

WHO WE ARE?

CsBlackDevil Community [www.csblackdevil.com], a virtual world from May 1, 2012, which continues to grow in the gaming world. CSBD has over 70k members in continuous expansion, coming from different parts of the world.

 

 

Important Links