Jump to content

Recommended Posts

Posted

668401-latovlevici.jpg

Iasmin își exprimă recunoștința față de Steaua, deși clubul l-a ținut mai mult pe tușă în ultimul an: ”Cei cinci ani în Ghencea m-au educat”

Iasmin Latovlevici a profitat de statutul de fotbalist liber de contract și a semnat cu Genclerbirligi, locul 9 în ediția trecută a campionatului turc. "Am mai avut oferte, dar am ales propunerea cea mai concretă și mai bună financiar", explică jucătorul. CV-ul pe care l-a acumulat în cinci sezoane la Steaua l-a ajutat să-și găsească rapid un contract, în ciuda sezonului slab pe care l-a încheiat.

- Iasmin, nu a avut Steaua nici o șansă să te păstreze?
- Voiam o altă provocare, de aceea am ales să plec. Sînt fericit că am jucat la Steaua, pentru mine acest club e ca Real Madrid. Zic Real, nu Barcelona, fiindcă sînt fanul albilor. Am petrecut cinci ani în Ghencea, am cîștigat șapte trofee, acum am ales cum e mai bine pentru mine și pentru familia mea. Mi-ar fi plăcut să continuu încă zece sezoane ca stelist, dar asta e viața...

- Care e înțelegerea cu Genclerbirligi?
- Am semnat pe trei ani și merg acolo cu gîndul să joc bine, fiindcă mai sper să fiu convocat la echipa națională. Înainte să semnez, am vorbit și cu "Motanul" Stancu, mi-a mai explicat diverse lucruri despre club. Mai aveam oferte din Italia, din Cipru. Pentru cea din Italia ar fi trebuit să mai aștept și am preferat să-mi clarific situația, să nu mai amîn. Iar în Cipru mi s-a părut nivelul prea scăzut. Campionatul Turciei e bun, inclusiv din punct de vedere financiar.

"SPER SĂ FAC RECLAMĂ ROMÂNILOR"

- Vine și Reghecampf la Gencler?
- Am auzit și eu varianta asta. Nu de la Reghe, de la Bourceanu știu. Alex mi-a spus că e posibil să ajungă și Laur la Gencler. Eu sper să deschid porți în Turcia și pentru alți români. Dacă o să mă descurc bine, poate oamenii de acolo se vor gîndi să mai achiziționeze și alți fotbaliști din Liga 1.

- Situația lui Bourceanu care este?
- Mă întrebați pe mine pentru că el e mai rigid în relația cu presa, nu știu de ce, dar adevărul e că mulți se cam feresc de ziariști. Pentru Alex e important că s-a recuperat după accidentarea pe care a avut-o la genunchi. Trabzon l-a trimis înapoi în Ghencea ca să elibereze un loc pentru alt străin, în condițiile în care Bourceanu era accidentat și nu putea fi folosit. Acum, că e sănătos, poate să-și recapete forma și sută la sută va confirma la Trabzonspor.

- Crezi că Steaua va reveni în grupele Champions?
- E foarte posibil. Becali a investit constant, așa cum nimeni nu mai face în România. Îmi place și că nu se aruncă să plătească sume mari pe transferuri, e foarte bine să rămînă calculat. Cu siguranță că va mai aduce cîțiva jucători pînă la startul sezonului. Gigi e criticat că nu cheltuie bani mulți pe transferuri? Păi, Copos și Marian Iancu erau înjurați zilnic, și vedeți unde au ajuns Rapid și Poli Timișoara fără ei!

"Mai exista interes pentru mine și de la Konya, însă Gencler a fost singurul club care a făcut direct oferta, a pus contractul pe masă. Asta m-a atras"

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.