Costin Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 O stire mai putin neobisnuta, insa care se incadreaza perfect in noua noastra categorie “Auto”. Insa la fel de bine se poate incadra si la “Stiinta” pentru ca masina asta nu este una obisnuita, ci o bijuterie inginereasca. Bloodhound se afla in aceste zile in Romania, conform sursei Digi24. Aceasta a fost dezvoltata de Tony Parraman, inginerul proiectului, timp de 7 ani si doreste sa depaseasca actualul record de viteza de 1228 km/h. Aceasta masina dezvolta doar 135.000 cai putere, adica cat 180 de masini F1. Cum este posibil? Pentru ca masina asta este efectiv o racheta pe roti. Are 3 centrale de forta, un turbojet Rolls-Royce EJ200 de pe un Eurofighter Typhoon, un set de rachete hibride NAMMO si un motor de Jaguar de 750CP ce actioneaza pompa oxidantului rachetei. Eu nu am inteles mare lucru din explicatia de mai sus, insa stiu ca inseamna multa putere. S-au cheltuit 1.5 milioane de lire sterline doar pentru a obtine forma care sa permita masinii sa nu se ridice de la sol. Bloodhound va ajunge in desert anul viitor unde va incerca sa atinga viteza de 1287 km/h. In prezent efectueaza teste la Aerohub, Newquay, la viteze de 320 km/h, iar rotile sunt construite din aliminiu solid si sunt cele mai rapide din lume.
Recommended Posts