ManuDx2 - THE BOSS . Posted August 13, 2014 Share Posted August 13, 2014 Recent am testat kit-ul TL-PA4010KIT de la TP-Link. Este vorba despre doua adaptoare powerline de retea, care iti permit realizarea unei conexiuni intre un PC, laptop sau orice care are interfata de retea si un router, prin reteaua electrica. Sunt de parere ca adaptoarele sunt ideale pentru cei care locuiesc la casa sau intr-un apartament mai mare, unde reteaua wireless nu ar putea strabate eficient peretii locuintei. Instalare si usurinta in folosire In ghidul de utilizator, pe care recunosc, l-am citit dupa ce am testat produsele, o sa vedeti de ce, scrie clar ca e indicat ca adaptoarele sa fie bagate direct in prize, nu in prelungitoare si multiplicatoare. Ceea ce am si facut. Un adaptor trebuie conectat la router si unul la dispozitivul pe care-l vrei in retea, in cazul de fata PC-ul personal. Am facut lucrul asta si in cateva secunde aveam internet, fara sa instalez nimic, fara sa apas nimic, fara batai de cap. E atat de simplu, de aceea n-a fost nevoie sa citesc ghidul! Evident, in cutie exista si un CD cu un software pentru managementul adaptoarelor, software care poate fi descarcat si de pe site-ul producatorului. Dar n-am avut nevoie de el. Mai mult, exista posibilitatea de a crea o retea si intre doua sau mai multe adaptoare de tip powerline, doar prin simpla apasare a butonului (singurul buton) de pe acestea. Cam atatea sunt de spus despre instalare, nu e nimic sofisticat. Performante si specificatii Adaptoarele merg pana la 500 Mbps, viteza in reteaua creata intre ele. Fizic, au porturi de 100 Mbps, deci nu veti atinge mai mult de atat, insa daca sunt mai multe in retea, toate conectate intre ele, viteza nu va scadea sub 100 Mbps. Distanta maxima dintre adaptoare (lungimea retelei electrice) nu trebuie sa depaseasca 300 metri. Am facut trei teste: copiere de pe NAS-ul din retea, SpeedTest si copiere cu multe conexiuni deschise, adica de pe torrent. Dupa cum puteti vedea, doar in testul copierii de pe NAS adaptoarele au fost neasteptat de incete, pentru ca acolo copiez, in mod normal, cu 70-80 MB/s (prin Gigabit). Ma asteptam macar la un 8-9 MB/s. N-am gasit o logica, de vreme ce de pe torrent a luat cu 10 MB/s. In orice caz, se comporta extrem de bine in situatii reale. Concluzie, disponibilitate si pret In concluzie, adaptoarele Powerline TP-Link TL-PA4010KIT sunt o afacere buna daca reteaua wireless se dovedeste neperformanta in cazul tau. In plus, arata bine, nu sunt mari si nici extrem de scumpe. Se gasesc la eMAG la 320 RON. Sursa: link Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts