FrozeNN-™ Posted July 30, 2014 Share Posted July 30, 2014 Salut azi am decis sa fac mai multe review la periferice pentru pc de ex : mousi , tastaturi , casti etc ...1. IntroducereIn primu rand voi face un review la mausul SteelSeries Kana 1.1 ... Kana este acum al doilea model de buget al SteelSeries , dupa Kinzu v2, ceva mai mare ca forma si cu 2 butoane in plus fata de fratiorul sau mai mic. Despre SteelSeries stie cred eu toata lumea asa ca nu cred necesara repetarea unor informatii cum ar fi faptul ca istoria sa a inceput in Copenhaga in anul 2001 ca o mica afacere de care raspundeau doar 2 persoane... http://www.pcgarage.....kana-black-11/2. AmbalajCred ca il stiti. Aceleasi culori si design. Nimic in plus de mentionat aici poate in afara faptului ca este putin mai mare ca dimensiuni visavis de ambalajul Kinzu V2 Proffesional si ca are in plus o usita care complica putin design-ul acestuia. Mi se pare de asemenea ca ambalajul pare mai inchis la culoare fata de cel al altor modele.3. Specificatii si software -Greutate - 72 grame -Inaltime – 37 mm-Latime – 64 mm-Lungime – 124 mm-Senzor optic ce opereaza la 3600 FPS -6 Butoane dintre care doua in laterale programabile ( producatorul spune ca ar fi pentru rapid-fire). Eu le-am dezactivat pentru ca ma incurcau.-Design ambidextru-Iluminare in 3 trepte a rotitei de scroll pentru a semnaliza DPI-ul la care este setat senzorul, scalabil pana la 3200 DPI-16% din suprafata acoperita de picioruse din teflon pentru a minimiza frecarea dintre corpul mouse-ului si pad -Conector USB, fir dublu protejat de 2 metri lungime care “nu se incurca asa usor” . Cum ar putea cand e gandit sa fie destul de rigid?? -Megapixeli pe secunda: 3.7-DPI: 400 – 3200-Acceleratie maxima: 30 G-Latime de banda: 16 biti-Distanta de ridicare: ~2 mm-Poolng rate: 1000 Hz Daca va asteptati sa vedeti aici referinte despre software , atunci cred ca trebue sa va deazamagesc. Software-ul este acelasi ca denumire , structura si functii ca si cel al lui Kinzu v2 astfel incat am crezut c anu mai este necesar sa ma repet. Totusi , cine ramane interesat de acesta, il invit sa viziteze aceasta sectiune a precedentului review: Review Mouse - SteelSeries Kinzu V2 Proffesional. Imaginati-va doar ca acolo scrie de fapt Kana si nu Kinzu. Restul este absolut identic.4. Inspectia vizuala5. Experienta in utilizare-Cred ca este inca proaspat in memoria celor care au citit la vremea lui mica mea dare de seama asupra Kinzu V2 Professional entuziasmul (destul de mare pentru un batran calculatorist ca mine) cu care l-am primit pe micut. Toate calitatile unui mouse bun la un pret bine pus pareau a se concentra in primul mouse lucios si totusi surprinzator de confortabil pe care am pus mana pana acum. Sa vedem daca frati-su asta mai mare e pe atat de bun pe cat se da. -In momentul in care pui mana pe Kana iti dai imediat seama ca este contruit intentionat pentru a fi mijlociu ca si dimensiuni in comparatie cu micul Kinzu si destul de marele ( dar totusi nu prea marele ) Sensei. Ca forma seamana foarte mult cu vechii mousi Microsoft pe care toata lumea ii admira odinioara atunci cand venea vorba de gaming. Cred ca aceasta este directia de design in care SteelSeries isi indreapta eforturile. Nu ca ar fi ceva rau in asta dar .. permiteti-mi sa zic atat: Cu noi astia cu cazmaua mare cum ramane domnu' Stilsiris ? Trebuie sa ne multumim cu acelasi Ikari de atata timp domnu Stilsiris? Noi cand primim modele noi ? Sau suntem condamnati sa mergem pe linia inscrisa de ”partid” ? “Ambidextru domnilor ca sa se potriveasca la toata lumea, daca e pre amic .. treci la un ambidextru mai mare... Si daca nu-i pe masura ta multumeste-te cu ce ai domnu' utilizator.” Bleah , si cat de mult imi placea faptul ca veneau odinioara cu modele pentru toate gusturile si marimile.... Dar nu ma luati in seama, probabil ca sunt eu mai ofticos din fire pentru ca de cateva luni bune incoace aia micii cu maini mai normale tot primesc modele revizuite iar noi ceilalti stam si salivam de pe margine. Dar nu-i nimic, mi-am autodovedit ca pot utiliza cu mare usurinta Kinzu v2 in caz de nevoie asa ca, plecand de aici am vrut sa vad daca pot spune acelasi lucru si despre Kana. -Dpdv al experientei tactile Kana este si va ramane fundamental diferit fata de Kinzu v2. Suprafata lucioasa de care foarte multi se tem este inlocuita in cazul acestui model cu un aclasica , **** traditionala deja in randurile perifericelor semnate de SteelSeries. La fel de mult difera si raspunsul tactil ba chiar ( in opinia mea ) si coeficiantul de frecare a mouse-ului cu suprafata pe care este asezat. Kana are un cu totu alt feedback cam pe orice suprafata de gaming l-am testat vis-a-vis de Kinzu. Nu pot spune cu siguranta ,dar pot afirma insa conform propriei experiente extinse cu aceste doua modele ca impresia care mi-a lasat-o este ca se misca cam pe orice fel de pad un pic mai greu decat Kinzu. Poate ca , coeficientul de duritate al picioruselor difera, kana generand un strop mai multa aderenta … aceasta este impresia pe care mi-a lasat-o. De asemenea , o alta diferenta pe care am detectat-o in cazul acestor doua modele este faptul ca switch-urile Kana sunt ceva mai tapene iar click-ul un strop mai lung decat la Kinzu generand un zgomot de click mai mare. -Asta nu inseamna insa ca-i mai [CENSORED] , este pur si simplu fin tunat sa fie atat de diferit ca feeling , ca fel de a fi fata de Kinzu incat sa ii faca pe cei care il doresc si care stiu despre faptul ca este identic dpdv al senzorului si al software-ului folosit cu fratele sau mai mic sa il achizitioneze. Cu alte cuvinte diferentele pe care am sa le enumar in continuare fac suficient de mult diferenta incat sa plaseze Kana in fata cumparatorului ca un mouse suficient de diferit. Care sunt diferentele de care ziceam ? Pai hai sa vedem Suprafata de contact : Kinzu – Lucios in intregime , Kana – mat Butoane utilizabile lasand cel de schimbare a dpi-ului si rotita de scroll la o parte : Kinzu – 2 , Kana – 4 Dimensiuni : Kinzu – cel mia mic , Kana – mai mare , mijlociul seriei Fir : Kinzu – negru complet , Kana – Negru cu portocaliu ( in cazul sample-ului pe care l-am avut eu in teste ).6. Ganduri de finalUn facelift reusit al aceleiasi platforme hardware, al aceluiasi mouse in esenta . Micile diferente intre cele doua modele mentionate mai sus dau insa sarea si piperul intregii “combinatii” si pot spune cu certitudine ca sunt suficient de mari incat practic aceeasi platforma de baza multumeste un numar cat mai mare de clienti fara eforturi extraordinare din partea producatorului. |bine gandit aici...) Despre performanta deci ,cam ce ar ramane de spus ? Pai absolut fara repros. Ambele modele au indurat sute si sute de ore de gaming , de editare foto-video, de editare text, lucru in mediu office sau browsing din partea mea si nu s-au blocat nici macar o fractiune desecunda , nici cel mai mic joc al pointerului nu si-a facut simtita prezenta, adica cu alte cuvinte calitatea a ramas aceeasi cu care SteelSeries ne-a obisnuit. Fara sa mananc r..at, chiar asa sta treaba. Totul a fost cat se poate de ok iar daca ar fi sa nu mai fiu un idealist rabdator si sa nu mai astept dupa o revizie a Ikari Laserpe care il folosesc in continuare, atunci dintre cele doua modele l-as cumpara pe kinzu V2 Pro, asta daca va intrebati. De ce ? O puteti numi daca doriti preferinta personala... mi se pare mie ( sau poate asa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts