Jump to content

Recommended Posts

Posted
Nu stiu cati stiti ce este fisierul hosts insa el de multe ori este cel mai important fisier de tip DNS (domain name server – acel fisier care translateaza domeniul in niste cifre/ip-uri ex: yahoo.com este 98.137.149.56) care se afla pe calculatorul fiecaruia.
Daca stii cat de cat ceva despre el si te joci fara cap prin acesta, chiar poti sa strici anumite site-uri.
Pur si simplu nu le mai poti accesa, insa la fel de bine acest fisier hosts de tip dns iti poate fi si prieten in cazul in care vrei sa restrictionezi accesul pe calculatorul respectiv la anumite domenii (pentru copii sau pentru persoane mai putin atehnice sau intr-o mini retea in care fiecare utilizator ruleaza sub un user fara drepturi de administrator).
In ultimul timp de acest fisier profita anumiti virusi astfel ca Facebook-ul devine practic inaccesibil indiferent de browserul cu care incerci sa intri pe net.
Din cate am studiat virusii respectivi, am observat ca pe la a-l enspelea rand din fisierul hosts acesti virusi de Facebook injecteaza cateva linii de cod ce blocheaza pur si simplu orice program care incearca sa acceseze domeniul facebook.com
Datorita faptului ca neputinta accesarii propriului cont de Facebook devine stresanta pentru multi, am creat un mic program – utilitar de restaurare, recreare a fisierului hosts.

hosts-file-repair-tool.png
  • I love it 1
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.