maNdrunK' Posted May 15, 2014 Share Posted May 15, 2014 Mai intai haideti sa vedem ce este acest BBcode?BBcode este un "cod" cu destinatie speciala impelemtat in HTML, utilizat mai ales in forumuri, bloguri etc...In acest articol voi face referire la forumul Romania Inedit.Este bine de stiut ca acest bbcode, poate fi limitat total sau partial de catre administrator.Sa incepem sa-i invatam pe mici si nestiutori, cum sa foloseasca acest BBcode in forumul Romania Inedit. Recunosc ca nici eu nu le stiu pe toate si tocmai de aceea va astept sa completam acest tutorial cu coduri ce functioneaza in forumul Romania Inedit!Fac apel catre moderatori sa "curete" comentariile offtopic.Asadar, sa incepem:1.Formatul textuluiCum sa scriemBold Italic sau Underline?(a) pentru a scrie Bold avem urmatorul exemplu:[b]EXEMPLU[/b]in ceea ce am exemplificat mai sus rezulta EXEMPLU;( pentru a scrie Italic avem urmatorul exemplu:[i]EXEMPLU[/i]din ceea ce am exemplificat mai sus rezulta EXEMPLUL© pentru a scrie Subliniat avem urmatorul exemplu:[u]EXEMPLU[/u]din ceea ce am exemplificat mai sus rezulta EXEMPLUII. Culoarea textului.1. Cum facem sa scriem "colorat"?!1.1 Ptr a folosi o multitudine de culori ne putem ajuta de Wiki-colors si anume folositi-va de copy/paste din rubrica Hex triplet. Ex prima culoare este #5D8AA81.2 Sau mai simplu, dar cu o paleta de culori mai restransa scrieti in bbcode doar culoarea, in limba engleza, bineinteles. Urmariti exemplele de mai jos:(a) pentru a scrie colorat, folosind Hex triplet din wiki, avem urmatorul exemplu:Cod:[color=Violet]EXEMPLU[/b][/color]III. Pentru a ascunde un link sub un cuvant si aici vom exempifica site'ul google, se face in felul urmator:Cautati pe [url=http://www.google.ro/]GoogleIn forum se va vedea astfel: Cautati pe GoogleIV. Pentru a introduce o poza in articolul deschis de dvs, vom proceda in felul urmator:[img]http://www.google.com/intl/en_ALL/images/logo.gifIn forum se va vedea astfel:Bineinteles toate acesta pot fi combinate intre. Exemplu de bbcode combinat poate fi asta:[color=#ABCDEF][b]Daca doriti sa aflati mai multe despre[/b][/color] [color=#FF6FFF][i][u]BBcode[/u][/i][/color], folositi cu incredere [b][i][u]prietenul nostru, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts