Jump to content
Facebook Twitter Youtube

[News] Prima zi în care s-au redeschis restaurantele în București după trei luni. Patron local: „Suntem foarte prudenți” Citeşte întreaga ştire: Prima zi în care s-au redeschis restaurantele în București după trei luni.


Stendhal 𐌕
 Share

Recommended Posts

img8178.jpg

 

Localurile din Capitală și-au redeschis luni ușile pentru clienți, după trei luni în care au fost închise din cauza ratei ridicate de infectare cu coronavirus. Bucureștenii nu s-au grăbit însă să ia masa în restaurante, iar în Centrul Vechi, tot terasele au fost mai animate. Patronii garanează că au luat toate măsurile pentru siguranța clienților și speră să nu se mai repete situația din octombrie, când localurile au stat deschise doar o săptămână.
 

Autoritățile au permis de luni redeschiderea restaurantelor, teatrelor, cinematografelor, cafenelelor și sălilor de jocuri de noroc în București, la capacitate de 30 la sută și cu unele condiții: program restrâns, distanță de cel puțin doi metri între mese și maximum șase persoane la o masă
 

img7962.jpg

Caru cu bere a fost ceva mai animat decât alte restaurante din Centrul Vechi
 

Este o decizie pe care oamenii din HoReCa au așteptat-o cu nerăbdare și care vine la fix trei luni de când Bucureștiul a intrat în scenariul roșu. Este însă o decizie pe care patronii de restaurante din Capitală o privesc cu oarecare scepticism, pentru că localurile au tot fost închise și redeschise, de parcă ar fi un joc de ping pong: redeschise în 1 septembrie, închise în 7 octombrie, redeschise în 13, închise din nou la doar o săptămână după, când rata de infectare în București a depășit 3 la mia de locuitori
 

img8071.jpg

 

Suntem foarte prudenți, facem pași mici pentru a nu pune în pericol redeschiderea restaurantelor. Trebuie să avem un parteneriat bazat pe credibilitate între clienți, restaurante și autorități”, a declarat pentru Libertatea Daniel Mischie, CEO al grupului City Grill.
 

Dozatoare cu dezinfectant pe toate mesele
 

Grupul deține și Caru’ cu bere, din Centrul Vechi, care a fost ceva mai plin luni după-amiază decât alte localuri din zonă. Între două mese ocupate a fost lăsată una liberă, au fost montate dozatoare cu dezinfectant pe fiecare masă, la intrare și lângă scările care duc la etaj, o măsură luată de fapt încă din vară.
 

img8104.jpg

 

În restaurant, vocile clienților acoperă muzica lăsată să cânte în surdină, iar ospătarii fac curse dus-întors între mese și bucătărie, cu tăvi de câte șase-șapte farfurii cu mâncare. Toți poartă mască. La fel și clienții, când nu sunt la masă.
 

Vă poftim la o ciocolată caldă, acum și în interior”

 

Pe străzile înguste din centru, tinerele care atrag clienții la terase și-au readaptat discursul: „Vă poftim la o ciocolată caldă, o supă fierbine, acum puteți sta și în interior, la căldură”.

 

În cele mai multe localuri însă clienții nu au dat năvală, doar câteva mese au fost ocupate în interior. Unii clienți au preferat tot terasele, deși au fost nevoiți să stea îmbrăcați cu gecile, din cauza frigului. În alte părți, au rămas goale.

 

img8074.jpg

Toți ospătarii poartă măști de protecție 

 

Multe restaurante au „trișat” și și-au acoperit încă din toamnă terasele cu pereți de sticlă sau folie de plastic, devenind practic spații închise, pentru a nu-și pierde clienții odată cu scăderea temperaturii.

 

Sunt însă localuri care nu au mai avut ce să deschidă acum. Au pus lacătele pe ușă din vară, imediat după ieșirea din starea de urgență pentru că patronii nu au mai reușit să-și susțină afacerile. Unii au supraviețuit din livrările la domiciliu și din terase, cei care nu au avut astfel de servicii, nu.

 

Aproximativ 9.000 de locuri de muncă în sectorul HoReCa s-au pierdut anul trecut din cauza restricțiilor cauzate de pandemia de COVID, potrivit Ziarul Financiar. 

 

img8176.jpg

În restaurantul La Mama, meniurile clasice au fost înlocuite cu meniuri de unică folosință, care se aruncă după fiecare client

 

Programul restaurantelor rămâne unul scurt, la fel ca al magazinelor: până la ora 21.00. Este o regulă cu care patronii din HoReCa nu sunt de acord, în condițiile în care cei mai mulți clienți vin seara. „Astăzi nu am avut atât de mulți clienți, pe la prânz am avut câteva mese, dar în weekend ne așteptăm să fie mai aglomerat. Weekendul trecut terasa a fost foarte aglomerată, de acum clienții pot reveni și în interior”, spune Andreea Alexandru, de la restaurantul La Mama.
 

img8185.jpg

Andreea Alexandru 

 

Coadă de curieri la fast food-uri

 

Și marile lanțuri de restaurante fast food s-au pregătit pentru marea redeschidere. La KFC, în Piața Unirii, trei sferturi din locuri au fost înconjurate de bandă roșie, rămânând mai puține pentru clienți.
 

img8128.jpg

Bucureștii preferă livrarea la domiciliu 

 

La McDonalds, lângă Piața Progresul, doar trei mese pot fi ocupate. Luni seară, doar trei tineri erau în restaurant. În schimb, curierii nu duc lipsă de comenzi. Centrul Vechi a fost plin de bicicliști Glovo și Food Panda și au făcut cozi în fața restaurantelor.
 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

WHO WE ARE?

CsBlackDevil Community [www.csblackdevil.com], a virtual world from May 1, 2012, which continues to grow in the gaming world. CSBD has over 70k members in continuous expansion, coming from different parts of the world.

 

 

Important Links